Stanojević na početku: Malo vremena, mnogo posla

Partizan je započeo pripreme za onu sezonu sa novim (starim) trenerom. Aleksandar Stanojević je na prozivci imao na raspolaganju 31 igrača.

Nekoliko stranih fudbalera poput Zahida, Natha, Severine i Kalulua nisu još stigli, ali je Stanojević imao i pojačanje u vidu mladih igrača iz omladinskog pogona. Trener crno-belih je dao uvodnu reč na početku i šta očekuje od priprema:

Povezano

“Radićemo ovde par dana, želim da vidim neke mlade igrače. U odmaklim smo pregovorima sa nekim igračima, ali sačekaćemo. Želim da se što više upoznam sa igračima, da shvate moj način rada i šta želim od njih”.

Na prvom treningu pojavilo se preko 30 igrača, a da li će se spisak za Sloveniju skratiti, Stanojević kaže:

“Ja bih sačekao sa tim. Neki klubovi žele naše mlade igrače na pozajmicama, ja bih voleo da ih vidim što više na pripremama”.

Zacrtani ciljevi u prelaznom roku već postoje, a realizacija pojedinih igrača je blizu:

“Prioritet je definitivno štoper, ofanzivni centralni vezni, na levom beku imamo samo Antića, tako da su to prioritetna pojačanja. Videćemo i u zavisnosti od odlazaka”.

Rivali na pripremama u Sloveniji su poznati, a trener Partizana je zadovoljan kvalitetom protivnika:

“Prezadovoljan sam rivalima na pripremama. Utakmice su kvaliteta Lige šampiona”.

Ostalo je četiri nedelje do prve zvanične utakmice u sezoni, budimo realni, malo vremena za pripremu, slaže se i Aleksandar Stanojević:

“Odavno nisam imao manje vremena za pripreme. Već danas krećemo sa nekim stvarima, žurimo”.

Stanojević još uvek nije individualno razgovarao sa igračima, to će uraditi sutra:

“Sutra ćemo imati prvi sastanak taktičke prirode i video analize, tako da ću im individualno i grupno reći šta očekujem od svakog”.

Kakav ćemo Partizan gledati naredne sezone, trener crno-belih ima viziju:

“Partizan uvek mora da igra na rezultat, ali nije dovoljno da samo pobeđuješ. Očekujem agresivan Partizan sa dosta intenziteta. Radićemo i na odbrani, ali prvo da dovedemo pojačanja na tim pozicijama. Lakše mi je da napravim odbranu nego napad. U napadu je potrebna sinhronizacija”.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare