Sulejmani i Železničar prvi, ali ne mogu u Prvu ligu

Miralem Sulejmani
Printskrin/Železničar

Inđijski Železničar obezbedio je prvo mesto u Srpskoj ligi Vojvodina, ali neće u narednoj sezoni igrati na prvoligaškim terenima.

Razlog skoro neverovatan – klub čije boje brani nekadašnji reprezentativac Miralem Sulejmani nije obezbedio licencu za igranje u Prvoj ligi!

Domaći fudbal

Inđijci su u subotu pobedili najveće rivala, Sloven iz Rume, i kolo pre kraja obezbedili prvu poziciju. Od Prve lige, ipak, nema ništa!

Da nevolja bude veća, iz klupske kancelarije Železničara nije otpremljen ni zahtev za licencu u vremenskom roku. Prvostepena i kasnije drugostepena komisija u postupku licenciranja nisu ni razmatrale premet kluba iz Inđije.

Tako će, najverovatnije, biti otvoreno i jedno slobodno mesto u Prvoj ligi.

Iako su se mnogi, pogotovo prvoligaši sa teritorije pokrajine, ponadali da administrativno mogu do opstanka, propozcije su jasne. Plasman u viši rang obezbediće naredni srpskoligaš, sa dobijenom licencom za takmičenje. A, to je drugoplasirani Sloven iz Rume.

Trajković ponovo u srpskom fudbalu

Lučanci trenera pronašli na Čairu

Kragujevčani obezbedili UEFA licencu

Zvezda dobija pojačanje sa Kipra

Za razliku od ranijih sporova, najnoviji slučaj upražnjenog mesta u prvoligaškom rangu ne bi trebalo da izazove posebna trvenja…

Inđijci polažu nade i u Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije, ali od toga – slaba vajda. Jednostavno, nijedna od komisija domaćeg fudbalskog sistema nije nadležna da raspravlja o predmetu, kojeg nema…

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare