Super liga ponovo u Lazarevcu?

FK Kolubara
Starsport/Srđan Stevanović

Superligaški fudbal vraća se u Lazarevac! Kako nezvanično saznaje Sport klub, ubsko Jedinstvo počeće premijernu sezonu u elitnom rangu na popularnoj „Kolubari“.

Razlog – najavljeni obimni radovi na stadionu „Dragan Džajić“.

Domaći fudbal

Ubljani su planirali da od prvog kola, 19. jula, igraju kod kuće. Objekat u Tamnavi, ipak, ima više nedostataka i zbog toga male šanse da već od početka naredne sezone dočeka najbolje klubove Srbije.

Uz instalaciju reflektora, planirana je izgradnja upravne zgrade, proširenje kapaciteta, pokrivanje jedne tribine… Zato su i objektivne procene da će Ubljani morati prinudno u iseljenje do završetka radova na „Draganu Džajiću“.

Kao jedina opcija pominje se 25 kilometara udaljeni Lazarevac.

FK Jedinstvo Ub u Super ligi
FK Jedinstvo Ub

Stadion Kolubare ima dozvolu za organizaciju utakmica najvišeg ranga, od Uba se nalazi na nepunih pola sata vožnje. Lazarevac je i ranije bio privremeni domaćin klubovima iz komšiluka.

Lazarevačke zeleno-crne u nedelju očekuje ključna utakmica u borbi za opstanak u prvoligaškom društvu. Od 17 časova dočekaće GFK Slobodu.

Podsetimo, i OFK Beograd će u privremeno preseljenje. Za razliku do Ubljana, Beograđani su se opredelili za znatno dalju destinaciju – 250 kilometara od kuće, u Zaječar, na novootvoreni stadion „Kraljevica“.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare