Superligaško proleće na pragu: Sudije bez minusa

Sudije januar 2023.
FSS

Superligaško proleće može da počne – arbitri elitnog ranga, bez izuzetka, položili su testove znanja i fizičke spremnosti.

Trodnevni seminar u Staroj Pazovi doneo je i 52 plusa. Bez slabe ocene!

Povezano

„Javilo se, predavanjima prisustvovalo i testove položilo 18 arbitara sa „A“ liste i 30 sa „B“. U program su bila uključena i četvorica sudija sa prvoligaškog ranga, Pavle i Milan Ilić, Stefan Jeknić i Ivan Stamenković. Maksimalno su odgovorili zahtevima i svi će biti na proleće angažovani u superligaškim utakmicama“, najavio je Dejan Filipović, predsednik Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

Izostalali su – opravdano – Srđan Jovanović, Milan Stefanović i Uroš Stojković. Trio internacionalaca imao je obaveze na FIFA seminarima, u Cirihu i Rimu.

„Svi testovi polagani su u „onlajn formi“, posredstvom domaće, posebno razvijene platforme. Očigledno da je oktobarski seminar bio jasna poruka sudijama da maksimalno shvate januarske provere znanja. Zato nije bilo greške…“

Poseban gost na seminaru bio je košarkaški sudija Ilija Belošević. Uspešan arbitar, tradicionalno otvoreno, sarađuje sa fudbalskim kolegama.

„Zadovoljan sam trodnevnim radom, potrudili smo se da sudijama obezbedimo maksimalne preduslove za uspešnu sezonu.“

Sudije u Staroj Pazovi
FSS

Uz predsednika Dejana Filipovića, predavanja su održali i članovi komisije – Nenad Đokić i Marko Popović. U nedelju popodne testove su polagali i posmatrači sa jedinstvene liste Super i Prve lige Srbije.

„Nismo pregledali radove, rezultati će biti ozvaničeni brzo…“, najavio je Dejan Filipović.

U petak je VAR predavanje održao Igor Radojčić, na poziv komisije seminaru je prisustvovao i Nišlija Bojan Stojanović. Saznajemo da su najodgovorniji obavili pojedinačne razgovore sa arbitrima, u želji da prolećni deo sezone bude uspešniji od jesenjeg.

Ocene iz prvog dela sezone, nije tajna, daleko su ispod očekivanja…

 

Komentari

Vaš komentar