Svi detalji državnog novca Partizanu i Zvezdi u 2023.

Starsport/Peđa Milosavljević

U kategoriji prihoda od premija, subvencija i donacija, Crvena zvezda je inkasirala 34,4 miliona evra u 2023. godini, a Partizan četiri puta manje (8,37 miliona evra).

U Partizanovom finansijskom izveštaju, dostavljenom Agenciji za privredne registre, nedvosmisleno je navedeno da je klub iz budžeta grada Beograda, odnosno Sekreterijata za sport i omladinu, i Vlade Republike Srbije, dobio u 2023. godini 531.000.000 dinara, što je oko 4,5 miliona evra.

Povezano

„Prihodi od donacija i dotacija u iznosu od 531.000 hiljada dinara odnose se na novčanu pomoć dobijenu iz sredstava Vlade Repubilike Srbije, a u iznosu od 81.138 hiljada dinara na novčanu pomoć dobijenu iz sredstava FSS-a po osnovu Odluke o pomoći domaćim klubovima u svrhu zamene travnate podloge i sistema za navodnjavanje na stadionu Partizana, kao i ostale donacije u iznosu od 2.400 hiljada dinara“, stoji u finansijskom izveštaju Partizana za 2023. godinu.

Partizan je krajem marta ove godine dobio tri miliona evra preko računa FSS, koji je bio samo posrednik, a primarni uplatilac država Srbije, preko resornog Ministarstva finansija.

FK Partizan/APR

U izveštaju Crvene zvezde nije navedeno ko je dodelio sredstva u ukupnom iznosu od oko sedam miliona evra, napisano je samo da je reč o prihodima od grantova, programa sufinansiranja, projektnog finansiranja, granskih i ostalih udruženja sporta.

FIRMA KOSTADINA TERZIĆA POZAJMILA MILIONE ZVEZDI

Grantovi su bespovratna finansijska sredstva koja se dodeljuju licu ili organizaciji radi sprovođenja unapred definisanih aktivnosti i koja se uređuju sporazumom ili ugovorom.

Crvena zvezda je u kategoriji donacije navela sumu od oko 124.000 evra, bez navođenja od koga.

FK Crvena zvezda/APR

Crvena zvezda je od UEFA bonusa za učešće u Ligi šampiona i sportskih rezultata inkasirala 25,4 miliona evra i to je u kategoriji ostalih poslovnih prihoda, dok je Partizan zbog izostanka plasmana u grupnu fazu Lige konferencije došao samo do 1,16 miliona evra.

ZVEZDA DOGOVORILA PRVO POJAČANJE

DULJAJ: PREVAZIŠLI SMO NESPORAZUME

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare