Težak incident na derbiju kadeta Vojvodina – Crvena zvezda

Printskrin/Zvezda TV

Jedan od gledalaca preskočio igradu i utrčao na teren, potom gurnuo igrača Crvene zvezde Maksimovića, posle čega je usledio nešto duži prekid meča.

Trebalo je to da bude derbi kola, četvrtoplasirana Vojvodina ugostila je drugoplasiranu Crvenu zvezdu, u okviru 14. kola Kadetske lige Srbije. 

Umesto o potezima perspektivnih dečaka, među kojima ima i reprezentativaca Srbije u ovom uzrastu, preokretu u kojem je Vojvodina u finišu od 1:2 stigla do pobede (3:2), pričaće se o nemilim događajima. 

Naime, u 41. minutu igrač Vojvodine Boškan i igrač Crvene zvezde Đurić su se zakačili, bio je to duel kakvi se dešavaju u utakmicama visokog naboja. Umešali su se potom i saigrači, između ostalog i Maksimović iz redova beogardskih crveno-belih, a tada su viđene scene koje ne bi smele da se događaju. 

Jedan od navijača preskočio je ogradu, gurnuo je upravo Maksimovića, što je bila iskra koja je ionako zapaljivu atmosferu dovela do usijanja. Potrajao je prekid, a kad su se stvari nekako smirile, glavni sudija Saša Ranisavić iz Sremske Mitrovice pokazoa je crvene kartone Boškanu i Maksimoviću, uz zahtev delegata Vojislava Kesića da se isprazne tribine. 

Tek kad je to i učinjeno, meč u Sportskom centru “Vujadin Boškov” je nastavljen. U tom trenutku Beograđani su imali prednost od 1:0. Incident možete da pogledate na sledećem snimku, od 41. minuta utakmice.