Tončev: Sramno suđenje tzv. sudije Srđana Jovanovića

Guliver

Fudbalskom klubu Partizan nisu potrebne 'razne dadilje' u liku kao što je sudija Srđan Jovanović, naveo je u saopštenju nekadašnji prvi čovek Radnika i potpredsednik FSS Novica Tončev.

Fudbaleri Partizana pobedili su juče ekipu Radnika rezultatom 2:1 u meču 22. kola Superlige Srbije, a posle intervencije iz VAR sobe „poništen“ je penal za klub iz Surdulice pri rezultatu 0:0. Glavni arbitar ovog meča bio je Miloš Milanović, a VAR sudija je bio Srđan Jovanović.

Povezano

„Moja je obaveza da se kao dugogodišnji sportski radnik sa preko 20 godina iskustva u sportu i nekadašnji potpredsednik FSS oglasim povodom jučerašnjeg sramnog suđenja čoveka koji sebe naziva sudijom – Srđana Jovanovića, na utakmici SLS između Radnika i Partizana“, naveo je Tončev.

„Najpre moram da naglasim da mi je izuzetno žao, jer je ovakav čin pokvario jedan fudbalski spektakal koji za malu opštinu poput Surdulice puno znači. Sport je jedna sfera, koja pre svega treba najmlađe da nauči fer-pleju i sportskom duhu, kako da se ponašaju dostojanstevno i kad pobeđuju i kad gube. Uvek sam pružao ruku boljem od sebe, ali pružio bih ruku i poraženom na dobroj igri“, dodao je Tončev.

On je naveo da Partizanu nije potrebna pomoć sudija.

„Ekipi poput Partizana ne trebaju ‘razne dadilje’ u liku ovakvih sudija koji će zarad nekih sitnih interesa da im svojim postupcima više odmognu, nego pomognu. Svaki uspeh Partizana sada će ostati u senci pitanja da li je mogao i drugačiji ishod utakmice da bude, da nije na mestu sudije bilo lice koje je zaslepljeno samo sopstvenim interesima“, naveo je Tončev.

On je pozvao čelnike FSS da reaguju.

„Moram da pozovem i čelne ljude FSS, koji su obećavali velike promene kada su raznim manevarskim pristupima preuzimali Savez da sada pokažu na delu da će stati na put ovakvim i sličnim postupcima i prestanu da kažnjavaju klubove koji ukazuju na nepravdu“, zaključuje se u saopštenju Tončeva.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare