TSC hoće Sarajliju: Varešanović za LŠ, cena jedini problem

Starsport

TSC nišani pojačanje u Sarajevu. Na meti sportskog sektora superligaša iz Bačke Topole nalazi se ofanzivni vezista Dal Varešanović.

Ocena ljudi iz TSC-a je da stasiti ofanzivac ima preko potrebne timske karakteristike.
Odlično se snalazi ispred mreže, kao paker i golgeter, prošle godine postigao je osam golova na 30 utakmica i sa oreolom jednog od nosilaca igre Sarajeva ostavio prostor da samouverenost u sopstveni potencijal izgradi do maksimuma.

Povezano

Problem za sada može da bude obeštećenje. I nije to nepremostiva prepreka u čitavoj priči, koliko podatak da Sarajlije traže značajan novac za nosioca igre iz prošle sezone. Pominje se za naše prilike neverovatnih milion evra.

Za Dala Varešanovića već postoji konkretno interesovanje Olimpije, raspitivao se i Bohum, ali zavidan status drugoplasiranog kluba Mocart bet Super lige i činjenica da će na jesen igrati u grupnoj fazi jednog od evropskih takmičenja, ojačao je pregovaračku poziciju TSC-a.

Iza mlađanog Varešanovića zanimljiv je igrački put. Rođen u Beču 2001, prošao je školu Dinama, potom proveo zapaženo vreme i igrao za mladi tim Liverpula, od oktobra 2020. član je Sarajeva.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao je u junskom ciklusu. U porazu od Portugala (0:3) upisao je 11 minuta.

TSC je ranije iskazao interesovanje i za Miloša Pantovića, fudbalera sličnog profila, zvanično još člana Voždovca. U Bačku Topolu stigli su Petar Stanić (Crvena zvezda), Nikola Simić (Vojvodina) i Jovan Vlalukin (RFS, Letonija).