U Zvezdi u ponedeljak potpisano 11 profesionalnih ugovora

Srbija - Super liga 5. dec 202213:46 0 komentara
FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

U ponedeljak je deset mladih fudbalera Crvene zvezde potpisalo prve profesionalne ugovore sa svojim klubom, dok je Kosta Nedeljković produžio svoj ugovor sa crveno-belima.

Mladim igračima ovom prilikom se obratio predsednik kluba Svetozar Mijailović:

„Potpisivanjem profesionalnog ugovora započinje se težak fudbalski put. Hteo bih da čestitam roditeljima dečaka koji danas potpisuju ugovor sa Zvezdom, da im se zahvalim za trud i rad koji su uložili u mlade ljude koji defniitivno u našem klubu mogu da steknu znanja koja će im značiti u karijeri. Želim i da ukažem roditeljima na nešto što je veoma važno da bi se napravila fudbalska karijera, a to je obrazovanje dece koje ne sme da se zapostavi. Insistirajte na tome, jer znanja koja se stiču u fudbalu nisu ona potrebna za život. Sve ovo govorim iz iskustva. Zahvalio bih se i trenerima koji su uložili napor da deca fudbalski napreduju. Danas za dečake počinje nešto veoma teško, ali i lepo. Želim vam da u životu potpišete još mnogo ugovora, a sve to će zavisiti samo od vas, vašeg napora i toga kako ćete da pristupite obavezama. Rad i zalaganje će rezultirati uspehom, a očekujem vas brzo i u prvom timu Crvene zvezde, jer to je naš cilj. Ovo znanje koje se stiče u našoj Omladinskoj školi, najboljoj u Srbiji, svima omogućava da jednog dana igraju fudbal na visokom nivou“.

Oni su danas postali profesionalci:

Kosta Nedeljković, desni bek, rođen 2005. godine, produžio je ugovor

Boris Matić – 2004, krilni napadač, omladinac

David Đurić – 2006, levi bek, kadet

Pavle Bekonja – 2007, golman, mlađi kadet

Danilo Bulatović – 2007, desni bek, mlađi kadet

Vanja Marinković – 2007, desni bek, mlađi kadet

Đorđe Cvetković – 2007, štoper, mlađi kadet

Adem Avdić – 2007, levi bek, mlađi kadet

Uroš Đorđević – 2007, krilni napadač, mlađi kadet

Konstantin Pantić – 2007, krilni napadač, mlađi kadet

Todor Topalović – 2007, napadač, mlađi kadet

Važnost obrazovanja uz fudbalsko usavršavanje istakao je i direktor Omladinske škole Crvene zvezde Dragan Mladenović:

„Danas je definitivno lep dan za ove dečake, ali moraju da shvate da to još uvek ništa ne znači za njihove karijere. Ovo je samo podsticaj da verujemo u njih, ali samo su oni ti moji mogu da trče, bore se i da žele uspeh. Oni to moraju da urade da bi, možda, postali dobri igrači koji će da žive od fudbala. U fudbalskom sazrevanju je bitna edukacija i socijalna strana odrastanja. Svi vi imate obavezu da idete u školu, jer je edukacija veoma bitna, i morate da se posvetite i toj strani vašeg života, kako bi sutra bili kompletni ljudi. Naša želja je da svako od vas uspe, ali fudbal ima i drugu stranu, no, na nama je da vam pružimo najbolje uslove koje možemo, da vas spremimo za izazove koji vas čekaju i da od vas napravimo dobre ljude, a potom i igrače. Čestitam i roditeljima, uz poruku da se ne bave taktikama i time koliko ko igra, već onom drugom stranom, u smislu odrastanja i vaspitanja. Kod nas su deca svega dva sata, ostalo vreme provode sa roditeljima, i nadam se da možemo da pomognemo jedni drugima“.

Želju da ovi momci jednog dana zaigraju za prvi tim izrazio je i glavni trener Omladinske škole Nikola Jelić:

„Čestitam svima na potpisivanju ugovora. Ovo je podsticaj i pritisak više za sve dečake. Meni je drago što je rad naših trenera doprineo tome da ovi fudbaleri postanu profesionalci u Crvenoj zvezdi. Ipak, pravi ugovor ih sve očekuje za godinu, godinu i po dana, kada budu trebali da ga obnove. Imamo primer Nedeljkovića koji danas obnavlja ugovor, iako su ga mnogi iz njegove generacije potpisali. Na svakom treningu i utakmici treba da se trudite da budete što bolji, a Zvezda je ovim potezom pokazala da vidi budućnost u svojoj deci i nadam se da će ih u narednim godinama što veći broj igrati u prvom timu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!