Usvojene tri žalbe: Partizanu smanjena kazna, Zvezdi nije

FK Novi Pazar sudija Nikolić
Starsport/Peđa Milosavljević

Drugostepena komisija Fudbalskog saveza Srbije usvojila je žalbe Partizana, niškog Radničkog i Radnika i preinačila odluke o kažnjavanju zbog komentarisanja suđenja sa tri na milion dinara.

Odluke su konačne i dostavljene u kancelarije tri superligaša.

Povezano

Za isti prestup, takođe sa po tri miliona dinara u prvom stepenu, sankcionisani su još dva kluba – Crvena zvezda i Novi Pazar. Kazne su ostale na snazi, jer iz beogradske ulice „Ljutice Bogdana“ i novopazarske „28. novembra“ nisu otpremljene žalbe drugostepenoj komisiji.

U poslednjem trenutku, prvostepena komisija u sistemu srpske kuće fudbala, odustala je od znatno većih kazni prestupnicima. Komisija na čijem čelu je Rumljanin Zoran Smajić, nekadašnji policajac sa činom pukovnika, dodatno je „olabavila“ u konačnoj odluci.

Iz redova šampiona oglasili su se posle gostovanja Partizana u Surdulici. Istih sati javili su se iz Humske, komentarišući suđenje na utakmici Crvena zvezda – Čukarički.

Prethodno su i iz Radnika, takođe, usmerili oštricu kritike ka FSS i sudijskoj organizaciji. Oglašavao se i niški Radnički, među prvima i Novi Pazar, posle gostovanja u Pančevu.

Iz Super lige

Iz FSS i od Disciplinske i etičke komisije FSS, čijom sednicom je tokom izricanja poslednjih sankcija, predsedavao Ivan Nikolić, stigla je i jasna poruka – svako naredno oglašavanje na temu suđenja biće drakonski sankcionisano.

Novi trend, ipak, uneće dodatnu i bespotrebnu konfuziju u sistem kažnjavanja Fudbalskog saveza Srbije.

U poslednjih mesec dana, ipak, nije bilo javnog komenstarisanja suđenja u medijima, iako je u zvaničnim izveštajima evidentirano više grešaka sudija.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!