Večitima licence za Evropu, Kolubara i Pazar još bez SL

Srbija - Super liga 21. apr 202217:25 > 17:29 1 komentar
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Prvostepeni organ Komisije za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije izdao je licence za takmičenja u organizaciji UEFA za osam timova Super lige Srbije.

Jednoglasnom odlukom licence za takmičenje pod okriljem UEFA dobilo je osam klubova, Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, TSC, Vojvodina, Voždovac, Radnički (Niš) i Napredak. Svi ti klubovi ispunili su svih pet kriterijuma predviđenih odredbama Pravilnika o licenciranju: sportski, infrastrukturni, personalno-administrativni, pravni i finansijski.

Povezano

Komisija je zasedala u sastavu Miljko Valjarević predsednik, Aleksandar Prekodravac potpredsednik, kao i članovi Igor Radmanović i Dragoslav Pivić.

Ova licenca podrazumeva da pomenutih osam klubova ujedno ima i pravo nastupa u Super ligi u takmičarskoj sezoni 2022/23. Pored njih, licencu za takmičenje u Super ligi za narednu sezonu dobili su još Mladost (Lučani), Radnik, Spartak, Radnički 1923, Proleter (NS), Metalac, Mladost GAT, Javor i Železničar (Pančevo).

To ujedno znači da licence za nastup u Super ligi još uvek nisu dobili Kolubara i Novi Pazar, kao i pretendenti na plasman u elitu, trenutno članovi Prve lige Srbije, Inđija i IMT. Sve te ekipe imaće još vremena da otklone nedostatke, ukoliko žele da se naredne sezone takmiče u eliti, a ukoliko kroz takmičenje izbore to pravo.

Takođe, sproveden je i postupak liceciranja ženskih klubova za takmičenja u organizaciji UEFA, odnosno Ligu šampiona za žene. Komisija je odlučila da izda licencu Spartaku iz Subotice.

Ostali klubovi, koji nisu uspeli da dobiju licencu odlukom prvostepenog organa, imaju mogućnost da u žalbenom postupku dokažu da su ispunili sve kriterijume i da na taj način dobiju licencu za takmičarsku sezonu 2022/23.

Komentari (1)

Vidi sve komentare