Veruje li još neko u priču o ekspertu Marinu?

Marin
Starsport/Srđan Stevanović

Postaje već deplasiran i degutantan stav većine medija u Srbiji da je za rezultatske podbačaje šampiona kriv samo Barak Bahar. Izraelac loše vodi tim i to niko ne spori, ali gde je odgovornost onih koji su birali i trenera i igrače?

Izlazak u medije tehničkog direktora Marka Marina, posle novog poraza od Lajpciga, nije doneo samokritiku. Navijači su mogli da pročitaju u intervjuu „Mocartsportu“ da je „Liga šampiona za Zvezdu završena i da je fokus na prvenstvu i velikom finalu u Bernu“.

Povezano

Kako li se navijači Crvene zvezde osećaju dok čitaju da Marin utakmicu sa Jang bojsom naziva kao velki finale?

U isto vreme nema objašnjenja zašto Švajcarci nisu savladani na Marakani, zbog čega je u oba duela sa Lajpcigom ekipa bila katastrofalna u prvom poluvremenu…

Na Marakani je mnogo vere i priče, a dobrih rezultata nigde.

Trener uoči utakmica priča da veruje u saradnike iz stručnog štaba i fudbalere, Marin posle još jednog poraza od Lajpciga i šest bodova zaostataka u odnosu na Partizan da veruje u projekat, tim i igrače…

Priča o Marinu kao majstoru za sklapanje ekipe i transfere, naširoko forsirana tokom leta u brojnim medjima, samo je zvezdaška bajka. Realnost je da se nije najbolje snašao posle dodele širih ovlašćenja praćenim i promenom imena funkcije i da je Crvenoj zvezdi bilo bolje dok je „transfer politiku“ isključivo vodio Zvezdan Terzić.

Razumljiva je Terzićeva želja za demokratijom i formiranjem tima saradnika, ali kad se bude podvlačila crta na kraju sezone najveća odgovornost će biti na njemu kao ključnom čoveku uprave. Oslanjanje na Marinov osećaj i viziju, u mnogim situacijama nema dobre efekte.

Marinova uloga u dovođenju trenera i većine igrača je velika, samim tim i odgovornost za sadašnje stanje. Odmah se postavio kao desna ruka Baharu u stvaranju vizije ko bi trebalo da ostane iz prošlosezonskog tima, a ko bi trebalo da ode jer „nije dobar za atmosferu“ u svlačionici ili ne ispunjava kriterijume u ambicioznoj sezoni.

Zvezda
Starsport/Peđa Milosavljević

Teorija da je Zvezda dovela dobre igrače, a da Bahar ne zna da ih koristi, teško da je u potpunosti tačna. Eto, dočekali su kreatori te rečenice i da vide Krasoa u timu na meču Lige šampiona. I imali su pred očima – potpunu nemoć igrača o kojem su se pisale bajke tokom leta i uzdizala Marinova sposobnost da ga ubedi da dođe na Marakanu.

Zvezdina surova stvarnost je da u novembru ima šest bodova manje od Partizana i da od u medijima etiketiranog majstora za transfere stižu rečenice da „ekipa mora da bude fokusirana na utakmicu u Pančevu i da veruje da do kraja jesenje sezone Zvezda može da se vrati na prvo mesto“.

A, veruje li i dalje neko u priče da je Marin ekspert za sklapanje dobrog tima?

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare