Vidić: Džajić je aboliran, Terzić nije dokazao nevinost

Nemanja Vidić
SK

Proslavljeni srpski fudbaler Nemanja Vidić, koji je početkom godine predao kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i ubrzo odustao od kandidovanja, upitao je javno da li bi trebalo i on da prvo ide u zatvor da bi sutra obavljao neku funkciju u srpskom fudbalu.

„I kako to da Dragan Džajić, koji je bio u zatvoru i priznao da se bavio malverzacijama, i Zvezdan Terzić, koji nije dokazao nevinost, već su procesi protiv njega zastareli, vode dve najveće organizacije u srpskom fudbalu – FSS i Zvezdu. To je pitanje koje svi treba da postavljamo“, rekao je Vidić u intervjuu za NIN, a prenosi N1.

On je naveo da je to „poruka za sve ljude u Srbiji da se ne gleda rad, da uopšte nije bitno da li si radio dobro ili loše, bitno je da budeš podoban“.

VIDIĆ OTKRIVA: PIKSI I SARADNICI DOBILI 16.000.000 EVRA OD FSS

Kako je rekao, „Džajić četiri godine nije uspeo da dokaže da je nevin i onda ga je pre 11 godina tadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić abolirao“, što je Džajić prihvatio i „time priznao da je krao Zvezdu, odnosno učestvovao u malverzacijama“.

Džajić i Terzić
Starsport/Srđan Stevanović

Vidić je rekao da je Terzić „ponosan na to što je bio u zatvoru, priča da je tamo upoznao mnogo kvalitetnih ljudi“.

„Ja nemam problem da Terzić tako vaspitava svoju decu. Ali on te poruke šalje mojoj, našoj deci. Da je u redu da idete u zatvor, da je to put da ojačate i dođete do uspeha“, naveo je Vidić.

On je istakao da Terzić ima „izuzetno dobar status u društvu, vozi dobar automobil, ima skup sat, putuje, kreće se u ‘visokom’ društvu“.

„I kako će sad bilo koji mladi momak da posluša oca i da krene da radi od 9 do 17 sati, muči se, bude pošten… Sve više dece hoće da budu Zvezdan Terzić. Da li to hoćemo da ostavimo našem društvu“, poručio je Vidić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare