Vojvodina na tapetu: Navijači tukli redara, oteli telefon…

Navijači Vojvodine
Printskrin

Vojvodini preti žestoka sankcija zbog incidenata navijača u Kruševcu. U prošlom kolu, najvatrenije pristalice novosadskog superligaša režirale su nekoliko skandaloznih događaja, zbog čega će kaznu, po pravilu, opet morati da plati klub.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenula je postupak protiv Vojvodine.

Pred prvostepenim organom, poslednjih dana, našli su se detaljni izveštaji službenih lica sa kruševačkog stadiona „Mladost“. Delegat utakmice, Milan Martinović, zajedno sa sudijama, predvođenim internacionalcem Srđanom Jovanovićem, evidentirao je precizno „napad“ sa tribina i potom divljačko ponašanje manje grupe takozvanih navijača iz Novog Sada.

Povezano

#related-news_1

Nekoliko njih najpre je preskočilo ogradu i ušlo u ograđeni deo terena. Fizički su napali redara i u siledžijskom naletu naneli mu povrede. Tu, ipak, nije bio kraj divljačkog pira gostiju iz Novog Sada na stadionu Napretka. Oduzeli su nesrećnom čoveku, uredno obeleženom markerom namenjenom redarima, telefon i zadržali nekoliko minuta u posedu. Kasnije su se predomislili i vratili uređaj redaru, ali sa izbrisanim snimcima i fotografijama.

Incident je potrajao nekoliko minuta i tek kad su se strasti smirile, igra je nastavljena. Takozvani navijači Vojvodine zadržani su tri i po sata po okončanju utakmice na stadionu u Kruševcu. Identifikovani su inicijatori i vinovnici incidenta… Saznajemo da među njima ima i članova porodice pojedinih fudbalskih radnika, posebno angažovanih u mandatu Slaviše Kokeze na čelu FSS.

Izvesno je da Novosađane čeka teža sankcija, najverovatnije, zabrana organizovanog vođenja navijača na gostovanja. Podsetimo, slična kazna već je izrečena Voždovcu, nakon rasističkih povika pristalica na gostovanju Čukaričkom, i Partizanu, posle incidenata u Novom Pazaru. Konačnu odluku doneće Disciplinska komisija FSS na narednoj sednici, najverovatnije, za sedam dana.

Meč u Kruševcu završen je pobedom Napretka – 2:0.

Vojvodini je juče izrečena i novčana kazna od 300.000 dinara. Novosadski superligaš moraće da uplati novac na račun Fudbalskog saveza Srbije, zbog bakljade navijača na nekoliko utakmica. Organizovane pristalice Vojvodine odavno izražavaju nezadovoljstvo radom uprave…

Komentari (3)

Vidi sve komentare