Vorkapić za SK: Ivanić na meti Toronta!

Srbija - Super liga 2. jul 202212:16 1 komentar
FOTO: FK Crvena zvezda

Jedan od najboljih fudbalera Crvene zvezde Mirko Ivanić nalazi se na meti mnogih klubova, a menadžer Ljubomir Vorkapić otkriva i kojih

Piše: Jovan Jovanović

Dobar, baš dobar Mića, gde će Mića, šta će Mića, ne brinite za Miću…Kad je neko marka, onda marku (čitajte, Mirka, Miću Ivanića) traže, videćemo, sačekaćemo, ipak, ko će moći da se zakači za uslove crveno-belih, dogovorene onog dana kada je nekadašnji reprezentativac Crne Gore obnovio ugovor sa srpskim šampionom, do 2025.godine, ispod kojih ne mogu ni da otpočnu razgovori, a oni su znatno iznad obeštećenja (1,3 miliona evra) svojevremeno plaćenog BATE Borisovu.

„Daleko se čuje dobar glas, toliko daleko da preleti i Evropu, Mirko Ivanić je sve zaslužio“, kaže Ljubomir Vorkapić, menadžer traženog veziste za Sport Klub.

Hajde da ponovimo: glas preleteo Evropu. Dokle li je stigao?

„Do Toronta“, otkrio je Vorkapić, koji zajedno sa svojim dugogodišnjim prijateljem Zoranom Pavlovićem, brine o karijeri momka iz Bačkog Jarka, predodređenog da ostvari uspešnu karijeru, registrovanog za Vojvodinu kada je imao 12 godina, kasnije unapređenog u prvotimca novosadskog superligaša (putovao na pripreme u vreme šefovanja Zlatomira Zagorčića), da bi debitovao, kod trenera Marka Nikolića, na međunarodnoj utakmici sa Honvedom, posle koje se, nije prošlo ni 48 sati, uprkos zapaženoj igri, preselio na pozajmicu u redove drugoligaškog Proletera, što mu je teško palo, pošto se tamo već oprobao i dokazao da je prevazišao taj rang. Ispostaviće se, ipak, da je to bio pun pogodak, o čemu je više puta svedočio, ističući da bi sedenje na klupi Vojvodine i ulazak na teren u svakom petom meču, za njega predstavljalo ne stagnaciju, već nazadovanje. U Proleteru je, dakle, pronašao sebe i, po isteku šestomesečnog staža, vratio u Vojvodinu, gde je pod komandom Branka Babića odigrao desetine utakmica i zaintrigirao srpske velikane, Zvezdu i Partizan. Mogao je da bira, a on je između večitih beogradskih rivala, izabrao Bate Borisov i doneo milion evra u kasu Novosađana. Odluku je obrazložio svojom tvrdoglavošću, nije se pokajao, dve godine uzastopno se takmičio u grupnoj fazi Lige Evrope, živeo u Minsku, lepom, najčistijem gradu na svetu. Sudbina je htela da se spoji sa Zvezdom u LE, da u oba susreta prikaže bogat repertoar, u Beogradu namesti gol, potom je u dresu selekcije Crne Gore gostovao u srpskoj prestonici, usledili su razgovori o transferu iz BATE Borisova, dobio je saglasnost Belorusa, od 2019.godine brani boje kluba iz Ljutice Bogdana.

„I svi su zadovoljni onim što Ivanić pruža“,dodaje Vorkapić.

Koliko je realno da Ivanić ovog leta digne sidro i napusti Evropu?

„Priča postoji, a kako će da se završi…

Toronto je samo jedan od zainteresovanih?

„U pravu ste“, potvrđuje Vorkapić.

Hoćete li da otkrijete bar dva imena?

„Evo evropskih: Majnc i Torino.“

Postoji još neko?

„Tražili ste dva imena“, nasmejao se Vorkapić.

Prihvatamo, idemo dalje: Zvezda ni po koju cenu ne želi da se odrekne Ivanića u kvalifikacijama za Ligu šampiona?

„Sasvim jasno“, uzvratio je Ljubomir Vorkapić u razgovoru za Sport Klub.

Dobar, baš dobar Mića. Svi traže Miću.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare