Vukanović iz Zvezde u kinesku Haku

Aleksa Vukanović
Srđan Stevanović/Starsport

Doskorašnji prvotimac Crvene zvezde, Aleksa Vukanović, potpisaće u narednim danima ugovor sa kineskim superligašem Hakom, saznaje Sport klub.

Ofanzivac je već dogovorio detalje saradnje sa Kinezima i po dobijanju vize otisnuće se na Daleki istok. U Haku stiže odlazi bez obeštećenja, kao slobodan fudbaler.

Povezano

#related-news_1

Ugovor Alekse Vukanovića sa predstavnicima kineskog kluba biće oročen na godinu dana, sa opcijom produženja na još jedno leto.

Bivši prvotimac šampiona Srbije, poslednjih dana, bio je velika želja trenera Milana Ristića. Srpski stručnjak, za kratko vreme, uradio je veliki posao, doveo Haku u superligaško društvo i obezbedio blanko podršku rukovodstva u novoj sezoni, automatski i pravo da već u zimskim danima definiše sastav tima prema sopstvenim željama. Ekipa je prošlu godinu završila na drugom mestu, iza Vuhana i obezbedila superligašku promociju.

Dolazak Alekse Vukanovića odlično se uklapa u ambicije i u elitnom društvu. Posle završetka saradnje sa Crvenom zvezdom, levokrilni napadač, dobio je odrešene ruke da u januaru pronađe klub. Strpljivo je čekao i posle poziva sa Dalekog istoka nije se mnogo dvoumio. Posle tri nezaboravne godine na stadionu „Rajko Mitić“, Vukanović je zaključio ugovor na 83 utakmice u crveno-belom dresu i 11 golova.

Kineski klubovi nisu izdašni kao ranije, ali je na adresu Vukanovića otpremljena više zadovoljavajuća ponuda. Obe strane brzo su se našle na istim talasnim dužinama. Šampionat Kine počeće u prvim danima aprila, a Vukanović bi u narednih desetak dana trebalo da se pridruži saigračima u dalekom Meižuu.

Ranije je potvrđena selidba još dvojice fudbalera sa prostora Srbije u najmnogoljudniju državu sveta. Štoper Kairata Rade Dugalić, zajedno sa vezistom Nebojšom Kosovićem, igraće takođe u šampionatu Kine tokom 2022.