Zajednica: Svetski dan autizma biće obeležen u Humskoj

Zajednica

Svetski dan autizma, 2. april, prvi put biće obeležen i na sportskoj manifestaciji u Srbiji.

Izbor je pao na najpopularniji sport, fudbal, i stadion u Humskoj.

„Zajednica klubova Super lige i Prve lige Srbije, FK Partizan i udruženje Multiart iz Vrbasa koje daje podršku deci sa razvojnim teškoćama osmislili su akciju pod nazivom „I ja volim nekog sa autizmom“.

Povezano

Pred početak utakmice Partizan – TSC, fudbaleri će nositi veliki baner i majice sa navedenom porukom, nakon čega će majice biti podeljene publici. Na tribinama će se naći deca sa autizmom iz udruženja Multiart, ali I iz drugih sličnih udruženja iz Beograda i okoline. Neposredno pred početak utakmice deca sa autizmom će sa roditeljima posetiti muzej Partizana i dobiti priliku da borave na terenu.

Iz udruženja Multiart napominju da nikada nijedno dete iz njihove organizacije nije bilo na fudbalskoj utakmici i da je ovo ogroman benefit, kako za decu sa autizmom i njihove roditelje, tako i za celo društvo, na putu borbe protiv stigmatizacije osoba sa autizmom.

Zajednica klubova Super lige i Prve lige Srbije nastaviće i ubuduće da podržava ovakve i slične društveno odgovorne akcije, uz uverenje da su sportske manifestacije pravo mesto za promociju humanosti i pozitivnih vrednosti”, saopšteno je iz Zajednice klubova.

Komentari (0)

Vidi sve komentare