Zapad Srbije: Pod sumnjom dve utakmice

FOTO: Printscreen

Fudbalski savez Regiona zapadne Srbije stavio je pod lupu dve utakmice zonskog ranga. Obe se vode pod oznakom „sumnjivo“ do konačne odluke disciplinskog sudije.

Pod lupom je meč 15. kola Podunavsko-šumadijske zone, između Aranđelovca 1979 i Omladinca (3:1). Sumnjiva je i utakmica iste runde Kolubarsko-mačvanske zone, Kačer – Cer (0:2). Za obe postoje opravdane naznake neregularanog toka i unapred dogovorenog ishoda.

povezane vesti

Kako saznajemo, iako na spornim mečevima nije prisustvovao oficir za integritet, u kragujevačku kancelariju dostavljene su konkretne prijave, uz prethodna saznanja o dogovorenim rezultatima. Zato je Zoran Janković, disciplinski sudija regionalnog saveza, zatražio izjave službenih lica i predstavnika klubova, učesnika spornih utakmica.

Do utorka, pisana izjašnjenja u kragujevačke kancelarije moraće da dostave Dragan Nikolić (OFK Aranđelovac), Igor Miloradović (Omladinac), Vojislav Milovanović, Dejan Radojević, Dušan Stošić i Pavle Živanović, delegat i arbitri na spornoj utakmici Podunavsko-šumadijske zone.

Isti rok važi i za meč Kačera i Cera. Čekaju se izjašnjenja predstavnika klubova, domaćina Nikole Doganjića i gostujućeg, Slobodana Ćosića. Zvanično viđenje utakmice službeno je zatraženo od delegata Tomislava Petrovića, sudije Luke Jovanovića i pomoćnih arbitara, Milije Jovanovića i Aleksandra Živanovića.

Oglašen je i početak istrage. Posle zahteva disciplinskog sudije, sporne utakmice pregledaće članovi Komisije za analizu integriteta takmičenja. Konačna odluka očekuje se krajem naredne nedelje.

Zapadni region već je oglasio borbu sa nameštenim i utakmicama pod sumnjom. Poslednjih dana stižu informacije da su i pojedini arbitri, zbog veza sa klubovima, u žiži. Kako vreme odmiče i zahukvavaju se takmičenja trećeg i četvrtog razreda, u direktnoj nadležnosti, regionalnih saveza, očekuju se i konkretni rezultati.

Utakmice iz Aranđelovca i Vrela prvi su stepenik u obračunu sa akterima sumnjivih radnji…

Komentari (7)

Vidi sve komentare