Žestok verbalni sukob Stanojevića i Simovića na Banovom brdu

Aleksandar Stanojević
FK Partizan

Ni dan posle burne utakmice Čukaričkog i Partizana nisu splasnule tenzije između dva beogradska brda – Topčiderskog i Banovog.

Senka odlaska Saše Ilića sa klupe Čukaričkog, posle remija sa Partizanom, sabila je ostale događaje u drugi plan. A, saznajemo da je više nego burno bilo ispred sudijske svlačionice po okočanju zanimljivog duela na Banovom brdu (0:0).

Povezano

#related-news_1

Nepunih pet minuta posle meča u epicentru dešavanja našli su se Aleksandar Stanojević i Novak Simović.

Šef struke Partizana, kako saznajemo, tražio je od sudije objašnjenje zbog čega nije pokazao crveni karton Bojanu Kovačeviću, posle prekšaja nad Rikardom u 11. minutu utakmice. Navodno, a svedoci sa lica mesta to jasno i potvrđuju, Simović je objasnio da po novim pravilima prekršaj na više od 40 metara od gola ne može da se definiše kao izgledna prilika za postizanje gola, automatski ni dovoljno jasan signal za crveni karton.

Rasprava nije kratko trajala, uz Stanojevića je bio i Branislav Vukašinović, trener u stručnom štabu Partizana.

Novak Simović
FK Partizan

Arbitar iz Lovćenca, u nastavku razgovora, pojasnio je da nije imao nikakav signal iz VAR sobe, od sudija Marka Ivkovića i Gorana Beljina, automatski ni razloga da preispituje sopstvenu odluku. Posle svega, Novak Simović je više puta potvrdio uverenje o dobro donetoj odluci u spornom događaju i da šef struke Partizana ima pravo da tumači situaciju kako hoće, iznoseći stav sa „trenerske, ali ne i sudijske strane“.

Slučaj nije prijavljen od službenih lica, pa neće biti ni predmet disciplinskog organa Fudbalskog saveza Srbije. Sve se dešavalo na prostoru ispred sudijske svlačionice stadiona Čukaričkog.

Duel na Banovom brdu sudio je Novak Simović, uz asistenciju Nikole Đorovića i Miloša Simovića. Poslovi četvrtog arbitra bili su povereni Milanu Stefanoviću, delegat je bio Beograđanin Miroslav Stojanović. Treće poluvreme susreta između Čukaričkog i Partizana i dalje traje…

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare