ŽFK Rad: Verujemo nadležnima, osuđujemo nasilje

ps

U popodnevnim satima oglasio se i ŽFK Rad. Objavom na zvaničnoj instagram stranici, predstavnici prvoligaša sa Banjice osudili su nasilje i izrazili uverenje da će treće poluvreme duela sa Požarevcem dobiti pravedan epilog.

Ne prihvatajući unapred podeljene uloge, sa Banjice poručuju:

Povezano

„Tokom dana u medijima, nažalost, možete pročitati nimalo afirmativan tekst o ženskom fudbalu. Povod je prošlonodeljni nemili događaj, koji se desio na Adi Ciganliji, a jedne od aktera su naše dve igračice. Postupak je u toku pred Disciplinskom komisijom FSS i do konačne presude nećemo javno iznositi sud.

Verujemo u nadležne institucije i u to da će svi u skladu sa učinjenim snostiti odgovornost za postupke. Apelujemo na medije da prilikom objavljivanja vesti na ovu temu budu objektivni i realni.

Razumemo da je u ovoj državi najzanimljivije čitati o nasilju, a posebno kad su u pitanju žene – što kao počinioci, što kao žrtve. Snimak incidenta prosleđen je tamo gde treba i to je najmerodavnije za procenu da li je bilo pesničenja, ili ne.

Klub smo koji od osnivanja neguje prave i sportske vrednosti sa akcentom na humanosti i zbog toga oštro osuđujemo svaki vid nasilja, kako verbalnog, posebno fizičkog.

Ukoliko se utvrdi krivica naših igračica, uradićemo sve što je neophodno kako se ponovo ne bi dogodilo isto, ili slično, jer ovo je sramota pre svega, ne samo za naš klub, već i kompletan ženski fudbal u Srbiji.“