Živković „pao“ na derbiju: Eraković zaslužio crveni karton

Srbija - Super liga 7. mar 202317:2029 komentara
Aleksandar Živković
Starsport/Peđa Milosavljević

Nišlija Aleksandar Živković dobio je „slabu“ ocenu za suđenje u 169. „večitom derbiju“. I ne samo to, niški arbitar, kako saznaje Sport klub, zbog nekoliko očiglednih propusta, sankcionisan je vanredno niskom, nezadovoljavajućom, ocenom.

Dobra ideja Sudijske komisije FSS da iskoristi veliku bodovnu razliku između Crvene zvezde i Partizana i proširi listu učesnika „večitog derbija“, nažalost, otišla je u drugu krajnost. Nišlija nije adekvatno odgovorio izazovu najveće utakmice srpskog fudbala i dobrim delom je odgovoran za opštu nervozu na terenu i klupama.

Povezano

Kako saznajemo, Živkoviću je stavljeno i nekoliko konkretnih zamerki na teret. Najveća – nesuđeno isključenje Strahinje Erakovića. Uoči crvenog kartona Rikardu, glavni sudija morao je da upari i žute defanzivcu Crvene zvezde. Štoper crveno-belih kažnjen je samo jednim kartonom…

Grešio je niški arbitar i kod dosuđivanja prekršaja, neadekvatno primenjivao disciplinske mere, nije osećao igru, u pojedinim momentima ni poštovao prednost, automatski i uneo nervozu u oba tabora… Iako je poluvremena produžio za ukupno 15 minuta, ni to nije bilo adekvatno.

Kontrolor, Nenad Đokić, zaključio je iscrpan izveštaj u „kometu“, nekoliko minuta uoči roka od 72 sata posle utakmice. Saznajemo da se detaljno pozabavio spornim momentima i arbitražom Aleksandra Živkovića. Konačnu ocenu, u narednim danima, doneće Sudijska komisija, čiji je Đokić član…

U prošloj godini, podsetimo, duele Crvene zvezde i Partizana vodila su trojica arbitara – Srđan Jovanović, Miloš Milanović i Milan Mitić. Stav najodgovornije komisije u sistemu Fudbalskog saveza Srbije, predvođene predsednikom Dejanom Filipovićem, kretao se na liniji da najizazovniji meč u domaćem šampionatu zaslužuje širi krug arbitara od poverenja.

Točak sreće i ocena, ovog puta, zaustavio se na Aleksandru Živkoviću, ali za razliku od Mitića i Milanovića, Nišlija nije najbolje odgovorio najvećem izazovu u sudijskoj karijeri.

Do kraja sezone, crveno i crno-beli igraće još samo jednom, u plej-of fazi Mocart bet Super lige.

Komentari

Vaš komentar