Zvezda dovela talentovanog Rusa

Srbija - Super liga 11. avg 202215:28 > 15:44 4 komentara
fk crvena zvezda

Talentovani ofanzivni vezni fudbaler Jegor Prucev potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom. Mladom Rusu su dobrodošlicu poželeli predsednik kluba Svetozar Mijailović i sportski direktor Mitar Mrkela, a on je sa osmehom podigao crveno-beli dres sa brojem 29.

„Crvena zvezda je veliki klub koji je poznat širom Evrope. Srećan sam što sam postao deo crveno-bele porodice i želim da osvajam što više trofeja u Zvezdi. Kao i svakom fudbaleru, san mi je da igram Ligu šampiona, i smatram da je ovo pravo mesto da učim i napredujem. Ponosan sam što će me trenirati Dejan Stanković, sećam se njegovog gola sa pola terena protiv Šalkea, a sada ću imati priliku da sarađujem s njim. Zaista neverovatan osećaj“, rekao je Prucev.

Crvena zvezda je iskoristila priliku koja se ne propušta i dovela talentovanog Rusa, koji pokriva poziciju gotovo sve pozicije u ofanzivnom delu veznom reda, pa može da igra desno, u sredini i levo, što znači da će Dejan Stanković imati još jednog polivalentnog fudbalera u svom timu i novi adut u rukavu kada je reč o navali.

Jegor Prucev je rođen 23. decembra 2002. godine u Krasnodaru. Uprkos tome, ponikao je u Sočiju i za seniorski tim je debitovao sa nepunih 18 godina, i to simbolično – protiv Krasnodara. Posle juniorskog staža, kalio se u Tekstilčiku iz Ivanova gde je na 25 utakmica postigao dva gola, a potom i u Neftehimiku gde se na 13 mečeva, tri puta upisao u strelce. Upravo su ga partije koje je pružao u drugom po kvalitetu ruskog takmičenja, preporučile Crvenoj zvezdi, s obzirom da je pokazao neverovatan potencijal, kao i sposobnost da igra na svim pozicijama u ofanzivnom delu veznog reda.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare