Zvezda i Rakonjac: Zapelo oko otkupne klauzule

FK Lokomotiva Moskva

Crvena Zvezda i dalje želi na pozajmicu napadača Lokomotive, Rakonjac dao pristanak, ali još nema dogovora sa moskovskim klubom.

Crvena zvezda u smiraj prelaznog roka traga za napadačem, a izbor je sužen na dva imena, crnogorskog reprezentativca sa srpskim pasošem Marka Rakonjca i najboljeg strelca izraelske Makabi Netanje, Igora Zlatanovića.

Povezano

Čini se da je izglednija realizacija transfera nekadašnjeg napadača Čukaričkog, a sada moskovske Lokomotive. Pregovori između ruskog tima i prvaka Srbije su odmakli, ali i zastali kad je na red došla otkupna klauzula.

Naime, mladi napadač se nije protivio dolasku u Crvenu zvezdu. Naprotiv, Rakonjcu se odmah svidela ideja da se vrati u Beograd i zaduži crveno-beli dres, nije bilo mnogo spora ni oko njegove plate na Marakani, tu je dogovor brzo postignut.

S obzirom na to da bi Rakonjac najpre u Crvenu zvezdu došao kao pozajmljen igrač, trebalo je precizirati i otkupnu klauzulu. I tu je nastao problem.

Lokomotiva je letos isplatila Čukaričkom pozamašno obeštećenje, pominje se cifra od 2,5 miliona evra. U Moskvi razmišljaju o sličnoj otkupnoj klauzili za crveno-bele.

I to je naravno previše za šampiona Srbije. Uglavnom, pregovori su trenutno u maloj krizi, ali očekuje se da sve bude rešeno najkasnije do utorka. Možda već i u toku današnjeg dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare