Zvezda ostvarila četiri puta veći prihod od Partizana

Terzic Vazura
Starsport/Peđa Milosavljević

Poređenje prihoda iz kategorije prodaje robe i usluga tokom 2023. godine, u finansijskim izveštajima najvećih srpskih fudbalskih klubova dostavljenim Agenciji za privredne registre, pokazuje da je Crvena zvezda inkasirala četiri puta više novca od Partizana.

Crvena zvezda je u toj knigovodstvenoj kategoriji ostvarila u 2023. godini prihod od 2.657.146.000 dinara, što je oko 22,7 miliona evra.

Povezano

Partizan je u istim stavkama knjiženja u 2023. godini došao do prihoda od 639.163.000 dinara (oko 5,4 miliona evra).

U kategoriji prodaje robe i proizvoda i usluga navedeni su prilivi novca na osnovu prava registracije igrača u inostranstvu i zmelji, sponzorskih ugovora, ulaznica od UEFA takmičenja, pretplatnih karata, TV prava…

U svim kategorijama Crvena zvezde je tokom 2023. godine više prihodovala od Partizana.

FK Crvena zvezda/APR/printskrin

Kad su u pitanju ugovori o sponzorstvima, Crvena zvezda je skoro duplo više inkasirala od Partizana. Crno-beli su dobili oko 3,5 miliona evra, komšije iz Ljutice Bogdana oko 6.800.000.

Blizu šest miliona evra Crvena zvezda je imala u 2023. godini od generalnog sponzora „Gasproma“, što je za 30 odsto više u odnosu na 2022.

Od ulaznica za UEFA takmičenja Crvena zvezda je inkasirala oko tri miliona evra, a od prodatih pretplatnih karata još milion i po.

FK Partizan/APR/printskrin

Partizan je u tim kategorijama imao jako skroman prihod jer nije bio u grupi UEFA takmičenja, svega oko 70.000 evra dobio je na osnovu prodaje pretplatnih ulaznica.

Višestruko veći prihod Crvena zvezda je imala od TV prava u odnosu na Partizan. Crno-beli su dobili po tom osnovu oko 200.000 evra, a crveno-beli nešto više od milion evra.

NAĐ OPTUŽIO DULJAJA…

OVO JE ZVEZDIN TIM ZA VEČITI DERBI

I u kategoriji ostali poslovni prihodi, koja uključuje zaradu od UEFA i FIFA nagrada, zakupa poslovnog prostora i još nekoliko stavki gde su i donacije, Crvena zvezda takođe ima četiri puta veće inkasiranje od Partizana.

Tokom dana na sajtu Sport kluba imaćete priliku da pročitate i detaljan tekst o kategoriji ostalih prihoda najvećih srpskih klubova, sa posebnim akcentom na donacije i dotacije.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare