Zvezdan Terzić pravosnažno oslobođen optužbe

Srbija - Super liga 17. maj 202411:13 181 komentara
Terzić
Starsport/Srđan Stevanović

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu i pravosnažno oslobodio Zvezdana Terzića od optužbe za zloupotrebe u vezi sa transferima nekadašnjih igrača OFK Beograda.

Presudom Višeg suda u Beogradu od 31. jula 2023. godine, generalni direktor Crvene zvezde Terzić je oslobođen od optužbe da je izvršio krivično delo zloupotrebe položaja, a takođe je oslobođen i Dražen Podunavac.

Pročitajte još

Žalbu je podneo javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a ona je odbijena i oslobađajuća presuda je pravosnažna.

U saopštenju Apelacionog suda u Beogradu, posle sednice veća od 23. aprila 2024.  godine, navedeno je:

„Odbijena je kao neosnovana žalba javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i potvrđena prvostepena presuda. Apelacioni sud u Beogradu je analizirao presudu samo u delu kojim su okrivljeni Terzić i Podunavac oslobođeni od optužbe s obzirom da u odnosu na drugi stav presude kojim je prema okrivljenom Zvezdanu Terziću odbijena optužba žalba nije ni izjavljena.“

REKORDNA KAZNA GOLMANU NOVOG PAZARA

U nastavku obrazloženja, navedeno je:

„Po nalaženju Apelacionog suda pravilno je prvostepeni sud nakon sprovedenog dokaznog postupka i iscrpne analize izvedenih dokaza dao jasne i argumentovane razloge zbog kojim smatra da nije dokazano da su okrivljeni Zvezdan Terzić i Dražen Podunavac preduzeli radnje krivičnih dela koja su im stavljena na teret. Kako se u žalbi javnog tužioca ne ukazuje ni na jedan dokaz koji nije bio cenjen u toku postupka ili na neku činjenicu koja bi dovela do drugačijeg zaključka u ovoj krivično-pravnoj stvari, Apelacioni sud je žalbu javnog tužioca odbio kao neosnovanu, a prvostepenu presudu potvrdio.“

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare