Zvezdina kasa olakšana za pet miliona

Srbija - Super liga 24. mar 202216:45 > 17:55 6 komentara
FK Crvena zvezda
Srđan Stevanović/Starsport

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Crvenu zvezdu sa pet miliona dinara, zbog saopštenja o suđenju. Drakonsku kaznu, od dva miliona dinara, moraće da plati i rukovodstvo kruševačkog Napretka.

Prvostepeni organ, iako na prvi pogled nije imao milosti, odlučio se za srednji nivo kazne. Prema Disciplinskom pravilniku FSS, predviđena globa za komentarisanje suđenja kreće se u rasponu od milion do deset miliona dinara.

Povezano

#related-news_1

U konkretnom slučaju, reč je o saopštenjima Crvene zvezde posle meča Spartak Ždrepčeva krv – Partizan, u kojima se na meti ljudi sa stadiona „Rajko Mitić“ našao i selektor Dragan Stojković. Rukovodstvo šampiona Srbije oglašavalo se dva puta u istom danu, kritikujući i rad sudijske organizacije. Podsetimo, crveno-belima je zasmetala odluka sudije Lazara Lukića da na intervenciju VAR sobe dosudi jedanaesterac za Partizan u finišu meča.

„Stradao“ je i Napredak, doduše, „samo“ za dva miliona, ali taj novac nije mala stavka za kruševački klub. Superligaš iz Lazarevog grada oglasio se posle meča sa TSC-om.

Oba kluba i ranije su posezala za sličnim komentarima, zbog čega je disciplinski organ, na čelu sa predsednikom Ivanom Nikolićem, posegnuo za sancijom, drastičnijom od ranijih.

Kasnijim odlukama Sudijske komisije FSS, potvrđeno je da predstavnici Crvene zvezde i Napretka nisu ni imali valjano uporište za komentarisanje odluke arbitara.

Na narednoj sednici, biće kažnjen i Aleksandar Stanojević, šef struke Partizana, takođe, zbog izjava. Očekuje se pisano izjašnjenje trenera crno-belih u narednim danima.

Partizan je obavezan da plati Crvenoj zvezdi oštetu od 4,66 miliona dinara, zbog polomljenih i zapaljenih stolica na južnoj i istočnoj tribini u 166. „večitom derbiju“. Odbijen je zahtev za naknadu štete zbog uništenih čitača ulaznica. Zahtev je ocenjen neosnovanim.

Napokon, olakšana je i kasa Vojvodine za 100.000 dinara. Razlog – navijačka bakljada u meču sa TSC-om,  na novosadskom stadionu „Karađorđe“.