Transfer karijere: Jevtović u katarskom Al Ahliju

Marko Jevtović
VI VI Images/Gerrit van Keulen

Vezista Konje, Marko Jevtović, nalazi se pred transferom karijere – u narednim danima ozvaničiće selidbu u Katar i potpis ugovora sa superligašem Al Ahlijem.

Kako Sport klub saznaje, svi detalji su ranije utanačeni i s prvim radnim danom u narednoj sezoni, početkom jula, Jevtović će biti u novom društvu. Vezista u Dohu dolazi na insistiranje crnogorskog stručnjaka, Nebojše Jovovića, šefa stručnog štaba Al Ahlija.

Uspešni trener, čiji mandat je nadgrađen novim aneksima u aprilu, posle stručne opservacije, dao je zeleno svetlo sportskom sektoru za angažovanje srpskog veziste. Menadžment i finansijeri bogatog Al Ahlija obezbedili su budžet i pred Jevtovićem će se uskoro naći trogodišnji unosan ugovor.

Povezane vesti

#related-news_1

Nekadašnji prvotimac Partizana, Novog Pazara, Hajduka iz Kule i Zemuna, u Katar, stiže kao slobodan fudbaler. Poslednjih dana, rukovodstvo Konje nije krilo želju, čak ni izdašne ponude, u nameri da Jevtoviću obezbedi novi ugovor. Trener Ilhan Palut isticao je više puta značaj veziste za uspehe Konje i ideju da i u narednim sezona bude oslonac tima. Zato je rukovodstvo izašlo sa konkretnim ugovorom, začinjenim platom od 600.000 evra u prvoj i 800.000 u drugoj godini. Nije vredelo, Jevtović se odlučio da sreću potraži na drugoj strani.

Turski mediji spekulisali su, u međuvremenu, da su pojedini klubovi spremni da plate vezistu duplo više – 1,2 miliona evra na godišnjem nivou. Zato je rukovodstvo turskog superligaša diglo ruke, u znak, predaje i okrenulo se potencijalno novim rešenjima.

Jevtović u Dohu dolazi sa atributima velikog pojačanja. Za tri godine, izrastao je u nosioca igre Konje, odigrao je 88 utakmica, u poslednjoj sezoni čak 35, uz ukupno devet pogodaka. Al Ahli je prošlu sezonu u Stars ligi završio na petom mestu, sa istim brojem bodova, kao i četvrtoplasirana Al Garafa, na čijoj klupi je sedeo Slaviša Jokanović.

U narednim planovima, uz maksimalnu podršku treneru Nebojši Jovoviću, najavljeno je jačanje ekipe, deo ambicioznog plana za još jedan iskorak napred.

I to sa Markom Jevtovićem, čiji potpis i promocija su samo pitanje dana…