Gazda saopštio odluku o tome da li Fenerbahče ostaje u ligi

Turska 3. apr 20240:17 2 komentara
Ali Koč
AP Photo via Guliver

Čitav skandal u turskom fudbalu, koji je “eksplodirao” posle sramnih incidenata u Trabzonu, zasad je dobio epilog. Ali Koč, bogati turski biznismen koji je od 2018. godine na čelu sportskog društva Fenerbahče, odlučio je da će žuto-plavi ipak ostati u turskom šampionatu.

Turska Superliga očekuje vas u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalima Sport kluba.

U prethodnim nedeljama često se govorilo o tome da bi tim iz azijskog dela Istanbula lako mogao da počne da se takmiči u nekom drugom nacionalnom šampionatu u Evropi, ali to, barem zasad neće biti slučaj.

Na svim održanim sastancima došli smo do zaključka da je istupanje iz lige najmanje poželjna opcija”, rekao je Ali Koč, 37. predsednik u istoriji Fenerbahčea i naslednik ogromnog bogatstva porodice Koč, već generacijama najbogatije u Turskoj.

Incident na meču Trabzona i Fenera

Užasne scene: Navijači napali Tadića i igrače Fenera (VIDEO)

Igrači Trabzona i Fenera se tukli na dve „gomile“ (VIDEO)

Fenerbahče razmišlja o istupanju iz šampionata Turske

Ostaje li Fener u ligi? Predsednik pitao Tadića za mišljenje

Razlog zbog kojeg opcija nije dobra, jeste to što bismo i u nižim ligama morali da se nosio s istim problemima kao i sada. Opcija izlaska iz lige je skinuta s dnevnog reda sve do održavanja opšte skupštine kluba na kraju sezone”, izjavio je predsednik Fenera.

Fenerbahče je posle 30 kola turskog prvenstva na drugom mestu s dva boda manje od Galatasaraja, koji je u utorak došao do tri boda minimalnom pobedom.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare