Pozvan na dvoboj, pa odgovorio: Pokazali smo lopovima!

Turska 20. maj 202410:47 0 komentara

Rivalitet koji traje več dugo između dva najveća turska kluba Galatasaraja i Fenerbahčea kulminirao je posle završetka derbija 37. kola Superlige, koji je pripao gostima 1:0.

Piše: Vladimir Živković

Ta pobeda Fenera odložila je pripremljeno slavlje na stadionu Rams Park, jer je domaćinu i bod bio dovoljan za titulu. Pobedonosni gol postigao je Sojundžu u 71. minutu, a gosti su od 21. igrali sa igračem manje. I pre početka utakmice došlo je do sukoba na terenu, kada su igrači Fenera pozdravili svoje navijače, a domačin je to shvatio kao provokaciju, pa je malo falilo da dođe do fizičkog sukoba između Jandaša i Bardakčija.

Pročitajte i:

Sat vremena nakon završetka utakmice kada su tribine već bile prazne, igrači Fenerbahčea predvođeni predsednikom Ali Kočom izašli su na teren sa klupskim obeležijima i počeli slavlje. Domaći predstavnici su taj gest shvatili kao provokaciju i došlo je do fizičkog kontakta, gde je nekoliko domaćih administrativaca dobilo udarce.

Nakon toga novinarima se obratio prvi čovek Galatasaraja Dursun Ozbek, koji je rekao da je takvo ponašanje neprihvatljivo i pozvao je Alija Koča na dvoboj!

„Dođi sâm ako smeš, a ne sa 40-50 svojih ljudi da udaraš naše zaposlene. Gde je policija? Zar mi treba da imamo ovde policijsku zaštitu?“ Sekretar Galatasaraja Eraj Jozgan rekao je da je podneta krivična prijava protiv Koča.

Nije trebalo mnogo vremena da se turskim medijima obrati i prvi čovek Fenerbahčea Ali Koč. On je između ostalog rekao:

„Ovo je više od pobede. Danas smo nečasnima, lopovima i nitkovima pokazali ko je pravi prvak. I ovoga puta se pokazalo da smo u pravu kada želimo strane sudije.“

S obzirom na to da je Galatasaraju dovoljan i bod na gostovanju u Konji u 38. kolu, crveno-žuti će verovatno osvojiti 24. titulu prvaka Turske, dok će Fenerbahče ostati bez trofeja i posle 10 godina.

I poslednje 38. kolo Superlige biće zanimljivo, a već sada je jasno da će i naredna sezona u Turskoj – uz direktne prenose na Sport klubu – biti nabijena emocijama i lošom energijom, kao i da će od početka svako kolo donositi mnogo kontroverznih dešavanja.

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!