Sautempton dobio mlađeg brata: Sport Repablik kupio Gestepe

Turska 19. avg 202220:04 > 20:16 0 komentara
Gestepe
Göztepe Twitter, Printscreen

Gestepe je u petak na konferenciji za medije ozvaničio početak saradnje sa kompanijom Sport Repablik koja je kupila 70 odsto akcija ovog kluba. Radi se o konzorcijumu koji je vlasnik Sautemptona i čiji je glavni investitor Dragan Šolak, osnivač United grupe u okviru koje posluje i Sport Klub.

Konferenciji na stadionu Gestepea prisustvovali su Mehmed Sepil, Rasmus Ankersen i Henrik Kraft.

„Dugo se u javnosti pričalo o ovome, a od danas smo i zvanično potpisali saradnju sa Sport Repablikom. Sport Repablik je novi partner Gestepea. Tu smo sa Rasmusom Ankersenom i Henrikom Kraftom. Gospodin Arkenson biće novi predsednik kluba. Uz to što je prvi strani investitor u turskom fudbalu, biće i prvi stranac predsednik kluba. Gospodin Hendrik je predsednik Sport Repablika i Sautemptona“, započeo je Sepil.

„Želeo bih ukratko da vas obavestim o celom procesu. Rasmus je u Istanbul došao u septembru prošle godine, zajedno smo došli u Izmir i pokazali smo mu stadion i naše prostorije. Tada se još nismo spojili, zajedno sa Henrikom radilo se na celom projektu. Ono što je započeto u septembru, završeno je danas. Ovo je dan novog početka za Gestepe. Klub se već dokazao, ima mnogo navijača i zaslužio je poštovanje. Sada idemo na sledeći nivo. Uradili smo dobre stvari, ali sve vreme smo plivali kontra talasa. Sada ćemo plivati sa Sport Repablikom našim novim investitorom i lično sam impresioniran time. Rasmus je jedini koji to može da uradi za klub, njegove akcije uverile su nas u to i to je za mene jasan znak dobre budućnosti našeg kluba“, dodao je.

„Bili smo nekoliko puta ovde i svaki put smo imali sjajnu dobrodošlicu. Rasmus i ja smo veoma uzbuđeni što ćemo investirati u Gestepe i što dolazimo u Izmir. Imali smo dug i komlikovan projekat i proveli smo mnogo vremena u gradu.

Moj posao je više finansijski i investitorski, radim to poslednjih 20 godina. Rasmus i ja smo se upoznali pre pet godina i postali smo prijatelji. Zajedno smo investirali u sport i najviše se koncentrišemo na fudbal. Rasmusov entuzijazam je zarazio i mene. Pre godinu dana smo osnovali Sport Repablik i počeli da radimo zajedno. Mislim da smo osmislili jedinstven koncept. Mi smo srećni zbog ovog dogovora. Nadam se da ćemo zajedno učiniti klub boljim i vrednijim. Navijači moraju da budu strpljivi, ovo je dugoročni posao, ništa se neće desiti preko noći. Ne obećavamo čuda, ali obećavamo naporan i predan rad“, poručio je Henrik.

„Izuzetno sam srećan i uzbuđen. Od prvog dana dolazim u Izmir i sa gospodinom Mehmedom obišao sam stadion i prostorije kluba. Zaista sam osetio nešto posebno ovde. Izuzetno sam srećan zbog dogovora koji smo postigli.

Imamo velike ambicije, radićemo zajedno na tome da klub podignemo na viši nivo i verujemo da će uspeh doći. Ali, moramo da idemo korak po korak. To je jedini način i to je naša filosofija. Želimo da se klub razvije prvo do nivoa Superlige. Za to mora da se izgradi i prava infrastruktura i da se prate pravi procesi. Ne želimo da budemo uspešni samo u jednoj sezoni, već želimo uspeh koji će trajati“, rekao je između ostalog Rasmusen.