Zaniolo: Bili smo uplašeni jer smo ostali sami

Guliver

Slučaj Nikola Zaniola bio je jedan od zanimljivijih u zimskom prelaznom roku. Smatran velikom nadom italijanskog fudbala u poslednjim trenucima prelaznog roka završio je u Galatasaraju, a sada je odlučio da otkrije kako su izgledali ti dani.

Od momka u kome su mnogi videli naslednica Prica Rima, do nekoga ko je spasavao živu glavu od navijača. To je bio put koji je za svega šest meseci prešao čovek koji je postigao jedan od najznačajnijih golova u istoriji kluba, onaj u finalu Lige Konferencije.

povezano

Pregovori oko novog ugovora završili su u ćorsokaku. Roma je želela da zaradi od igrača, a najviše je nudio Bornmut. Zaniolo nije hteo da ide u Bornmut, tako da se taj transfer nije realizova. Klub se okrenuo protiv njega, trener se okrenuo protiv njega, a tek navijači koji su ga tih dana posećivali u na kućnoj adresi.

– Neki su me jurili kolima, neki mi dolazili na kućni prag. A moja porodica i ja bili smo uplašeni jer smo se osećali da smo ostavljeni sami. Oni koji su stalno govorili da su prijatelji nijednom nisu zvali u tim trenucima – rekao je Zaniolo.

Iako mu je javno zamerio na ponašanju, Zaniolo nema loše reči za trenera Žozea Murinja.

– On je sjajan trener i odlična osoba. Davao mi je stalno priliku. Voleo bih da smo sarađivali četiri, pet sezona.