„Žive oči biće ispunjene nadom, najlepše sutra biće naše“

Turska 25. feb 202319:08 0 komentara
Printscreen

Nakon razornog zeljotresa i velike tragedije koja je zadesila Tusrku, ovog vikenda nastavljena je fudbalska sezona u ovoj zemlji.

Prethodnih dvadesetak dana život klubova i navijača bio je podređen skupljanju pomoći za pogođenje zemljotresom, a u istom tonu počeo je i meč Fenerbahčea i Konjaspora.

Transparenti, imena gradova koji su najviše stradali na dresovima umesto imena igrača, šalovi koji su sa tribina leteli ka terenu.. Stadion Fenerbahčea disao je nekom drugom atmosferom.

Printscreen

Sa tribina je poslata jaka poruka – „Žive oči biće ispunjene nadom, najlepše sutra biće naše“, pisalo je na velikom transparentu razvijenom preko cele trinine.

Gosti Fenerbahčea bili su devojčice i dečaci koji su morali da napuste svoje domove zbog zemljotresa.

Ali, život mora da ide dalje, a domaći su ekipu Aleksandra Stanojevića ispratili sa četiri gola u mreži golmana Erenturka.

Poveo je Fenerbahče u 13. minutu sa bele tačke, a krivac za penal Dijuf, u 22 je dobio i drugi žuti karton. Bilo je jasno da će Konja doživeti poraz već tada.

Valensija je bio strelac sa bele tačke, a postigao je i drugi gol za svoj tim u šestom minutu nadoknade prvog dela meča.

King je dodao još jedan gol u 61. minutu, a Salaj u 78. pogodio za 4:0.

U isto vreme igrali su Giresunspor i Kajzeri koji je takođe počeo minutom ćutanja i sećanjem na sve stradale u zemljotresu.

Gosti su slavili pobedu rezultatom 2:1.

Karlos Mane u šestom i Tiam u 40. minutu bili su strelci za Kajzeri, a Riad Bajić je dao utešni gol za domaći tim u 58. minutu.

Pogodak za izjednačenje Giresunu je poništen u 61. minutu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!