Vidić otkriva: Piksi i saradnici dobili 16.000.000€ od FSS

Fudbal 30. nov 202310:59 130 komentara
Dragan Stojković Piksi
Filip Filipovic/Getty Images

"Pošto sam ja član Skupštine, imam pristup informacijama koliko se novca troši u Savezu", rekao je Nemanja Vidić i dodao:

„Došao sam do podatka da je u zadnje dve godine za selektora i njegov stručni štab potrošeno 16 miliona evra. To je osam miliona evra godišnje“.

On je u intervjuu za NIN podsetio javnost da Fudbalski savez Srbije i Fudbalski klub Crvena zvezda vode ljudi koji nisu dokazali nevinost pred sudom.

Bivši reprezentativac Srbije je izneo informaciju da je FSS dao selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju i njegovom stručnom štabu 16 miliona evra za samo dve godine.

„Da li je u redu trošiti toliki novac ako vidimo da smo mi mlada reprezentacija koja nema toliki izvor prihoda, da dajemo za selektora i za njego stručni štab toliko novca? Za dve godine 16 miliona evra“, dodao je Vidić i rekao da je to ogorman novac.

„Ovde ne ulazim u kvalitete Piksija. Govorim samo sistemski, ako ćemo dovoditi trenere koji rade i u Kini i u Japanu i plaćati toliki novac za njih, šta ćemo kada bude Dragan Stojković odlazio i treba da dovedemo nekog trenera koji je već bio trener u ligama ‘petice'“, nastavio je Vidić, koji se kandidovao za predsednika FSS u martu, ali je povukao kandidaturu jer je procenio da je velika većina delegata bila spremna da glasa za Dragana Džajića i pre samog predstavljanja kandidata i programa rada pred Skupštinom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare