Lovren: Brazil je favorit, ali nemamo problem sa tim

Katar 2022 7. dec 202219:53 0 komentara
Dejan Lovren
REUTERS/Suhaib Salem

Jedan od najiskusnijih reprezentativaca Hrvatske Dejan Lovren izneo je svoja zapažanja o narednom protivniku na Svetskom prvenstvu u Kataru Brazilu.

– Brazil je definitivno favorit. Oni imaju dve ekipe koje u bilo kom trenutku mogu promeniti tok utakmice. Favoriti su, ali nemamo problema s tim. Poštujemo svakoga, ali gledamo sebe i tako ćemo se i postaviti – rekao je Lovren.

povezano

Mnogo se govorilo o statusu i ulozi Dejana lovrena u reprezentaciji. Čak je delovalo u nekim akcijama pre Mundijala da iskusni štoper neće biti starter. Ali Dalić mu je ukazao puno poverenje i čak je protiv Japana bio i asistent za izjednačujući pogodak. Trenutno sa senzacionalnim Joškom Gvardiolom čini odličan tandem.

– Da, sada je to tako. Kad sam ja bio klinac, pratio sam korake Križanca, Šimunića i Kovača, ali i drugih. Gledao sam svaki njihov korak i upijao sve što su mi govorili. Možda su oni malo bili žustriji prema meni, ali pokušavam naravno pričati s Joškom koliko je moguće. Dajem mu savete, a on sluša i upija i mislim da je on daleko ispred mene nego što sam ja bio u njegovim godinama. Ima takav kvalitet i pokazao je to ovde. Nije niti čudo što se svi zanimaju za njega. Nadam se da će i on pričati za 15-ak godina da sam mu ja davao savete.

Hrvatska meč četvrtfinala protiv Brazila igra u petak od 16 časova.