Mitrogol i Vlahović napadaju Švajcarce, igra i Gudelj

Orlovi 1. dec 202211:00 17 komentara
Mitrović, Gudelj i Sergej
FSS

Dilema skoro da nema – poznat je sastav Srbije za meč sa Švajcarskom. U napadačkoj liniji zaigraće provereni tandem Aleksandar Mitrović – Dušan Vlahović.

Od izveštača iz Dohe

Selektor Dragan Stojković, na poslednjim treninzima, nagovestio je da će napokon pružiti šansu očekivanom dvojcu zvučnih i svetu prepoznatljivih prezimena.

Dan odluke

Oporavio se, u međuvremenu, Dušan Vlahović, nesporazume posle Brazila i uoči Kameruna, prekrio je talas zaborava i „orlovi“ će svim silama krenuti u napad na Švajcarce. Sa glavnim adutima, golgeterima Fulama i Juventusa, ispred Jana Zomera, jedng od najboljih bundesligaških golmana.

Jedina nedoumica, u ovim trenucima, mogao bi da bude nastup Miloša Veljkovića. Štoper ima malih problema sa povredom, ali i velike šanse da se sutra nađe u startnih 11. Ukoliko defanzivac Verdera ne bude mogao, dres u poslednjoj liniji kaparisaće Srđan Babić ili Stefan Mitrović.

U slučaju da opcija sa Babićem dobije prednost, ka centralnom delu štoperskog trija mogao bi da se pomeri Strahinja Pavlović. Oporavak defanzivca Red bul Salcburga, uprkos složenosti, ide planiranim tokom i skoro je izvesno da će biti maksimalno spreman za meč odluke.

„Orlovi“ iz Dohe

Mesto na desnoj strani odbrane, po tradiciji, ostavljeno je za Nikolu Milenkovića.

U najboljih 11, prema saznanjima Sport kluba, vraća se Nemanja Gudelj. Defanzivni vezista biće korekcija na sredini terena, uoči očekivanog povratka Sergeja Milinković Savića u srednji red. Ofanzivac Lacija zaigraće, takođe, na poziciji zadnjeg veznog, više orijentisan ka igri napred.

Bekovska linija biće istovetna meču sa Kamerunom. Očekivano!

Odlična partija utvrdila je poziciju Andrije Živkovića na desnoj strani. Od „X faktora“, prošle godine u lisabonskom duelu, preko sjajne partije protiv Slovenije na Stožicama, do Švajcarske – Živković se profilisao kao standardan ključ uspeha ekipe Dragana Stojkovića.

SK analize

Sa levog boka, permanentno, delovaće oporavljeni Filip Kostić.

Napokon, iza dvojice napadača, staro i odlično poznato lice – Dušan Tadić. Na poziciji „desetke“ kapiten Srbije biće ključan faktor u protoku lopte ka poslednjoj trećini terena, Aleksandru Mitroviću i Dušanu Vlahoviću. Spreman da razigra napadače, ili saigrače na krilnim pozicijama…

Ispred mreže nema dilema – rukavice će od prvog minuta na ruke Vanje Milinković Savića. Stasiti dvometraš odavno je opcija broj jedan ispred gola, prestižan status potvrdio je i u dva mondijalska susreta… Biće poslednja prepreka Švajcarcima u ključnom susretu.

„Orlovi“ će večeras, u 18 časova po lokalno vremenu, kao učesnici grupne mondijalske faze, odraditi poslednji trening na terenu Sportskog centra Al Arabija. Tada bi trebalo da budu rešene i poslednje nedoumice ko će početi „utakmicu generacije“.

Srbija – Švajcarska, petak od 20 časova!