Mitrović: Zdrav sam, zato sam ovde!

Orlovi 25. nov 20221:48 1 komentar
Aleksandar Mitrović
Starsport

Razočaran ishodom, nogama teškim kao da od olova, napustio je Aleksandar Mitrović svlačionicu Srbije na Lusailu.

Od izveštača iz Dohe

Srpski rekorder imao je šta da ispriča posle poraza od Brazila (0:2).

„Razočarani smo, jer je izostala pobeda. Nismo bili opasni, niti imali agresivnost, koja nas je krasila na poslednjim utakmicama. Gol je visio u fazduhu, čini mi se, sa terena, da smo fizički nedopustivo pali, gubili lopte gde nismo smeli. Sve se skupilo, Brazil je stigao do pobede“, osvrnuo se Aleksandar Mitrović.

Povezano

„Orlovi“, ipak, imaju skoro identične poruke u odjavi utakmice sa „kariokama“.

„Svetsko prvenstvo je tek počelo, imamo dve utakmice u grupnoj fazi. Nema razloga da očajavamo, u Rusiji smo pobedili u prvom susretu, pa ispali. Ništa ne mora da znači poraz od Brazila. Sledi nam utakmica sa Kamerunom, cilj je da pobedimo. Nije toliko bitan ni njihov rezultat u meču sa Švajcarcima. Sigurno je da bi i oni u ponedeljak ciljali tri boda protiv nas…“

Odluka da Mitrović počne meč sa Brazilom doneta je u četvrtak, jutro uoči meča.

„Možda nisam maksimalno fizički spreman, posle pauze, ali… Zdrav sam, čim sam na Mondijalu“, objasnio je napadač Srbije.

Ima vremena, uveren je idol nacije, za korigovanje grešaka.

„Nema razloga za priče o padu samopouzdanja i slično… Zavisi i dalje situacija od nas, imaćemo dovoljno vremena da se oporavimo, analiziramo utakmicu. Za prosutim mlekom nikad ne treba kukati, već isključivo gledati napred“, poručio je Aleksandar Mitrović.