Piksijeva dva putića

Orlovi 27. nov 202213:00 6 komentara
Dragan Stojković
Starsport/Peđa Milosavljević

Utakmica sa Kamerunom nije odsudna, ali Srbija mora da pobedi. I niko nema dilemu u najavi duela protiv Afrikanaca – samo tri boda imaće snagu trijumfalnog impulsa, uoči presudnog susreta sa Švajcarskom, zakazanim za petak od 20,00.

Od izveštača iz Dohe

Pred Draganom Stojkovićem, nebitno, nalazi se presudna raskrsnica trenerske karijere.

„Orlovi“ u Kataru

U pet dana biće spakovano mnogo više od Piksijeve sudbine na klupi „orlova“. Iako su mnogi požurili i utakmicu sa Brazilom okvalifikovali kao poraz epskih razmera i nesagledivih posledica… Po starom domaćem običaju!

Srbija gospodari sudbinom, bez potrebe da se osvrće na neuspeh protiv Južnoamerikanaca, i taj resurs Stojković mora da iskoristi!

Jedina dilema, uoči meča sa Japanom, obitava u sferi izbora napadačkog reda. Od kojeg zavisi i spisak startnih 11 za meč sa Kameruncima, čiji niz od osam uzastopnih poraza na planetarnim šampionatima, zvečeći, nameće ultimatum „orlovima“ u vidu tri boda.

Manje verovatna kombinacija, sa Aleksandrom Mitrovićem i Dušanom Vlahovićem ispred mreže Kameruna, ne ostavlja nijednu dilemu ko će zauzeti preostalih devet startnih mesta.

U osnovnom rasporedu 3-4-1-2, igrali bi: Vanja Milinković SavićNikola Milenković, Miloš Veljković, Strahinja PavlovićAndrija Živković, Sergej Milinković Savić, Saša Lukić, Filip KostićDušan Tadić Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović.

Drugačiji raspored, sa jednim isturenim napadačem, primarnu šansu daje Aleksandru Mitroviću. U tom slučaju, mesto Nemanje Gudelja mogao bi da popuni ofanzivniji Ivan Ilić. U tandemu sa Sašom Lukićem nosio bi teret u centralnom delu vezne linije. Dresove, u formaciji 3-4-2-1, od prvog minuta obukli bi: Vanja Milinković SavićNikola Milenković, Miloš Veljković, Strahinja PavlovićAndrija Živković, Ivan Ilić, Saša Lukić, Filip KostićDušan Tadić, Sergej Milinković Savić Aleksandar Mitrović.

„Orlovi“ su u nedelju od 11,30, na 32 Celzijusa, odradili 60-minutni trening, poslednji uoči meča sa Kamerunom. Popodne sledi obraćanje Dragana Stojkovića i Sergeja Milinković Savića. A, do tada već bi moglo da bude poznato sa „kim će Srbija pred Kamerun“. Utakmica se igra u 13 časova po lokalnom vremenu, dovoljan razlog da selektor odustane od prakse otkrivanje sastava na dan susreta…

Komentari (6)

Vidi sve komentare