Amerikanci tešili Iranca: Svi smo ljudi

Vesti 30. nov 20229:15 0 komentara
Said Ezatolahi
Photo by Claudio Villa/Getty Images

Američki fudbaleri tešili su iranskog kolegu Saida Ezatolahija posle utakmice u kojoj su SAD pobedile Iran 1:0 i plasirale se u osminu finala Mundijala.

Ezatolahiju, koji je bio na zemlji i plakao, prišao je prvo Džoš Sardžent, a potom su se pridružili Brenden Aronson, Diandre Jedlin i Timoti Vea, koji ga je zagrlio i nešto mu šapnuo.

Pročitajte i:

„Mislim da je ovo više od fudbala. SAD i Iran imali su toliko problema politički, i samo sam želeo da pokažem da smo svi ljudska bića i da volimo jedni druge“, rekao je Vea i dodao:

„Želeo sam da širim mir i ljubav, da mu pokažem da ga volim kao brata i na isti način kao ljude sa kojima sam odrastao, iako dolazimo iz različitih društvenih prilika i iako smo različito odrasli“.

Bilo je mnogo pitanja prethodnih dana koja nisu imala veze sa fudbalom, a Aronson kaže da je osetio emocije iranskog kolege.

„Teško je. Uložio je srce i dušu, odigrao sjajno, i teško je to videti kao kolega fudbaler. Ljudski je probati da ga utešim“, ističe Aronson, 22-godišnjak kao i Vea.

Amerikanci će se u osmini finala sastati sa Holandijom 3. decembra.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!