Australija pogodila jednom pa odolela napadima Tunišana

Vesti 26. nov 202212:58 0 komentara
REUTERS/Marko Djurica

Fudbaleri Australije dobili su ekipu Tunisa 1:0 u prvoj subotnjoj utakmici i u prvoj utakmici drugog kola Grupe D. Jedini strelac je bio Mičel Djuk, ali je heroj "sokeruza" ipak golman Metju Rajan koji je bio pod velikim udarom Tunišana u drugom poluvremenu ali je sačuvao svoju mrežu.

Jedini strelac za „sokeruze“ je bio Mičel Djuk u 23. minutu. Do tada Australijanci nisu imali prilike, a isto je bilo i sa selekcijom Tunisa.

REUTERS/Marko Djurica

Mičel Djuk je dobro reagovao na centaršut Gudvina sa leve strane iz australijske polukontre. Djuk je bio nedovoljno dobro čuvan i glavom je matirao golmana Tunisa Dahmena.

Tek pred kraj prvog poluvremena je Tunis imao dve prilike. Jednu je propustio Mohamed Drager, a jednu kapiten Msakni koji je šutirao pored gola.

U drugom poluvremenu je Australija bila podređen tim, Tunišani su bili ofanzivniji, imali su inicijativu, ali velike šanse nisu stvarali. Najbolje je imao kapiten Jasin Msakni u 72. minutu. Imao je dva šuta koja su oba išla u okvir gola, ali je oba odbranio kapiten Australije Met Rajan.

U 88. minutu je još jednom zapretio Tunis preko Vahbija Kazrija. Centaršut sa desne strane po zemlji je stigao do Kazrija koji je šutirao sa manje od deset metara ali kako udarac nije bio snažan Rajan je odbranio.

Posle ovog trijumfa Australija je u dobroj poziciji jer sama odlučuje o svojoj sudbini. U poslednjem kolu igra protiv Danske i u zavisnosti od duela Danaca i Francuza može da se desi i da remi Australijancima bude dovoljan za prolaz dalje. U svakom slučaju ova ekipa ima dobre šanse da završi u osmini finala.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!