Bejl: Ako treba da igram tri meča po 90 minuta, igraću

Vesti 15. nov 20220:54 0 komentara
Geret Bejl
Reuters/Paul Childs

Vels će igrati na Svetskom prvenstvu u fudbalu prvi put posle 1958, a kapiten Zmajeva Geret Bejl kaže da je u potpunosti spreman da da maksimun za svoju zemlju.

I dok se mučio u Realu i više vremena provodio na golf terenu nego na fudbalu, Geret Bejl je na mečevima Velsa uvek bio maksimalno spreman da obavi zadatke koje dobije.

Na 108 mečeva za reprezentaciju postigao je 40 golova, a sada ga čeka Mundijal i dueli u Grupi B sa Englsekom, Sjedinjenim Američkim Državama i Iranom.

„Potpuno sam spreman. Ukoliko bude potrebno da igram tri meča po 90 minuta, igraću tri meča po 90 minuta“, rekao je Bejl na konferenciji za medije u ponedeljak.

„Bilo je teško, posebno na mentalnom planu. Mislim da je tako bilo svima u poslednje tri ili četiri nedelje, svi smo stalno slušali priče kako se iz dana u dan neko povređuje i logično je da budeš tužan zbog fudbalera koji će propustiti Svetsko prvenstvo“, dodao je.

„Blo je zaista teško pričati sa igračima koji su igrali pre samo dan ili dva, samo smo se molili da se niko ne povredi“.

Neizbežno je bilo i pitanje o pravima radnika i brojnim smrtima migranata koji su radili na izgradnji stadiona u Kataru:

„Nama je kao igračima bilo teško da čujemo takve stvari. Ali, nadam se da smo barem donekle osvetlili problem i sve ono što se tamo dešava. Ono što mi kao fudbaleri možemo da uradimo je da se potrudimo da ljudi postanu svesni da problem postiji kako bi oni koji o tome odlučuju nešto promenili i doneli bolje odluke“, poručio je Bejl.

Vels prvi meč igra 21. novembra protiv Sjedinjenih Američkih Država u terminu od 20 sati po srednjeevropskom vremenu.