Dalić objavio širi spisak kandidata za SP, bez Kalinića

Guliver

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić objavio je širi spisak sa 34 kandidata za Svetsko prvenstvo koje će se od 20. novembra do 18. decembra održati u Kataru.

Dalić će u sredu 9. novembra, na konferenciji za novinare objaviti konačan spisak igrača za Svetsko prvenstvo, na kojem može da uvrsti između 23 i 26 igrača. 

Fudbalski savez Hrvatske mora konačan spisak igrača da dostavi Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) do 14. novembra, a nakon toga moguća je izmena igrača do 24 sata pre prve utakmice u slučaju povrede. 

Na Dalićevom širem spisku nalaze se 34 imena, jedno manje nego što je predviđeno, nakon što se u nedelju na utakmici Lokomotiva – Hajduk povredio Lovre Kalinić. Pregled magnetnom rezonancom pokazao je da Kalinić zbog povrede kolena ne može da konkuriše za odlazak u Katar. 

„Na ovom širem spisku su 34 igrača kako bismo imali dovoljno opcija u slučaju bilo kakvih nepredviđenih situacija. Raduje me što je velik broj igrača u dobroj formi i što većina kandidata ima dobru minutažu. Verujem da će svi maksimalno iskoristiti naredne dve nedelje kako bi u optimalnom stanju dočekali okupljanje kojem se svi radujemo“, poručio je Dalić.  

Hrvatska reprezentacija okupiće se 13. i 14. novembra u Zagrebu, odakle putuje u Rijad na prijateljsku utakmicu sa Saudijskom Arabijom koja je zakazana za 16. novembar. 

Dva dana kasnije, reprezentacije Hrvatske putuje u svoj bazni kamp u Kataru, gde 20. novembra počinje Svetsko prvenstvo. Vicešampioni sveta takmičenje počinju 23. novembra protiv Maroka, a potom igraju sa Kanadom (27. novembra) i protiv Belgije (1. decembra). 

Na Dalićevom spisku su golmani: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Ivo Grbić, Dominik Kotarski, Nediljko Labrović; 

Odbrambeni igrači: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Marin Pongračić, Martin Erlić, Josip Šutalo; 

Vezni igrači : Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Luka Ivanušec, Lovro Majer, Kristijan Jakić, Luka Sučić, Josip Mišić.  

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir, Marko Livaja, Antonio Mirko Čolak. 

 

Komentari (0)

Vidi sve komentare