Francuska žalba FIFA zbog poništenog gola Grizmana

Vesti 1. dec 20229:01
Didije Dešan
REUTERS/Carl Recine

Fudbalski savez Francuske uputio je zvaničnu žalbu FIFA na poništen gol Antoana Grizmana u završnici meča protiv Tunisa. Grizman je pogodio za 1:1 u osmom minutu sudijske nadoknade, ali je posle intervencije VAR sistema i odluke sudije sa Novog Zelanda, gol poništen, pa je meč završen rezultatom 1:0 za predstavnika Afrike.

„Napisali smo žalbu, jer po našem mišljenju, gol je neopravedno poništen. Ispoštovali smo rok, a to su 24 sata od završetka meča. Kad se utakmica nastavi igranjem sa centra, sudija više nema pravo da konsultuje VAR oko gola, može samo da bude neka situacija vezana za eventualni crveni karton“, rekao je predstavnik FFF za „Le Parizijen“.

Povezane vesti

Bez obzira na ishod ovog meča, Francuska je ostala na prvoj poziciji svoje D grupe i u narednoj rundi igraće protiv selekcije Poljske.

Situaciju sa Grizmanovim poništenim golom, komentarisao je i trener Pevaca, Didije Dešan na konferenciji za medije posle meča.

„Čekam odgovor prema propisima. Ne znam sva pravila napamet. Nakon pogotka sudija je odsvirao kraj utakmice, a nisam siguran da posle toga meč može da se nastavi. Prišao sam mu da porazgovaramo o situaciji. Sada čekam zvaničan odgovor, ali neću reći šta je rekao sudija. Ne želim da ga diskreditujem. Imate li broj Koline?“ upitao je Dešan, aludirajući na glavnog čoveka FIFA zaduženog za suđenje.

Komentari

Vaš komentar