Jakin: Dogovorili smo u aprilu – nema priča o politici

Vesti 1. dec 202214:51 0 komentara
Jakin Switzerland coach Murat Yakin FIFA World Cup Qatar 2022 - Group G - Brazil v Switzerland
REUTERS/Hannah Mckay

Zanimljiva je bila konferencija za medije Murata Jakina, selektora Švajcarske. Nekadašnji reprezentativac i rival Dragana Stojkovića na terenu strpljivo je odgovarao i na mnogorbojna pitanja daleko od sportske sfere.

Od izveštača iz Dohe

Otkrio je Jakin da su posle žreba predstavnici oba saveza, Srbije i Švajcarske, rešili da okrenu drugi list. Iskustva sa Mondijala u Rusiji maksimalno su usvojena.

Povezano

„U aprilu su se sastali predstavnici saveza, dogovorili smo se u aprilu da pričamo samo o sportu. Zato ćemo insistirati na sportskim detaljima, politika nas ne interesuje. Isti stav važi i za fudbalere, znamo zbog čega smo na Mondijalu“, objasnio je Jakin.

Insistirali su novinari na politici, ali…

„Igraćemo protiv odlične ekipe, predvođene od odličnog selektora. Mnogi detalji na utakmici zavisiće i od protivnika, prevashodno igra po krilima. Nećemo se, naravno, braniti, iako nam odgovara remi. Naša je želja da budemo ofanzivni i smireni od starta. Ne prihvatam poređenja sa 2018, jer nas očekuje sasvim drugačija utakmica“, istakao je selektor Švajcarske.

U ime reprezentativaca govorio je Manuel Akandži, defanzivac Mančester sitija.

„Uvažavamo Srbiju, sastavljenu od odličnih fudbalera, respektabilnih na svim poljima. Nije bitno, ipak, ko će igrati na suprotnoj strani, Aleksandar Mitrović, ili Dušan Vlahović… Učinićemo sve da ih na vreme zaustavimo i izborimo plasman u osminu finala“, istakao je Akandži.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!