Japanski selektor se poklonio navijačima: Bićemo bolji…

Vesti 5. dec 202221:40 1 komentar
Yukihito Taguchi-USA TODAY Sports

Selektor japanske reprezentacije Hađime Morijasu se posle poraza Japana od Hrvatske u Kataru poklonio navijačima koji su prevalili veliki put kako bi došli da bodre nacionalni tim na Bliskom istoku. Japanci su ispali na penale od Hrvatske, ali selektor veruje da sledi bolje doba za fudbal u zemlji izlazećeg sunca.

U penal seriji je Hrvatska imala raspoloženog Dominika Livakovića koji je odbranio šuteve Takumija Minamina i Kaporua Mitome. Ukupnim rezultatom 3:1 u penalima Hrvatska je dobila, a Japan je posle velikog trudao ostao bez plasmana u četvrtfinale.

Prethodno su Japance u osmini finala izbacivali Turci, Paragvajci i Belgijanci.

„Nismo pali pod pritiskom. Igrači koji su igrali 120 minuta i koji su izveli penale su bili hrabri. Čestitao bih im na njihovom trudu. Igrali su pod neverovatnim pritiskom. Naravno da smo hteli pobedu i rezultat je nesrećan, ali to ne negira trud igrača. Nismo mogli da pređemo prepreku za četvrtfinale, ali igrači su pokazali novu generaciju japanskog fudbala“, rekao je selektor Morijasu.

„Pobedili smo Nemce i Špance, svetske šampione. Treba da verujemo u svoje mogućnosti i da nam bude cilj ne samo da ovo ponovimo već i da budemo bolji. Biće drugačije budućnsoti japanskog fudbala“, uverava Morijasu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare