Kurtoa: Sramotno, mi nismo zlatna generacija

Vesti 5. dec 202212:38 0 komentara
Tibo Kurtoa
Reuters/John Sibley

Golman Belgije Tibo Kurtoa ocenio je nastup svoje reprezentacije na Svetskom prvenstvu kao "sramotan" u intervjuu koji je dao za španski As.

Belgija je ispala nakon grupne faze, selektor Roberto Martinez najavio je da neće produžiti ugovor i da više nije selektor, a kritike stižu sa svih strana jer je „zlatna generacija“ još jednom podbacila.

„Na Svetskom prvenstvu, ali i na Evropskom, nismo bili mu. To je sramotno. Videćemo šta će se desiti, ko će ostati, a ko neće. U fudbalu se sve dešava veoma brzo, već u martu počinju kvalifikacije za Euro“, rekao je Kurtoa.

„Teško je da se nazivaš ‘zlatnom generacijom’ kada nisi osvojio ništa. Mi nismo zlatna generacija, mi smo generacija sa mnogo talenta i sjajnih igrača koji igraju u celoj Evropi. U Rusiji smo bili Belgija koja je igrala dobar fudbal“, dodao je i najavio da on ostaje u reprezentaciji i za Euro 2026:

„Da, to je moj cilj. I dalje imamo dobre igrače, a tu je i dobra generacija koja će se tek priključiti. Nadam se da će, kada prestanem da igram za reprezentaciju, to biti dobar momenat, ne kao sada“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!