Makron želi da Dešan ostane selektor, Zidan na čekanju

Vesti 20. dec 202216:50 0 komentara
Guliver

Selektor Francuske Didije Dešan mogao bi da ostane na ovoj funkciji do kraja Svetskog prvenstva 2026. godine, prenosi "Ekip".

Dešan je ranije najavio da će se povući sa mesta selektora po završetku Mundijala u Kataru, a njegovo mesto trebalo je da preuzme Zinedin Zidan. 

Povezano

Pojedini francuski mediji objavili su da se Dešan predomislio i da je odlučio da ostane na mestu selektora „trikolora“ do kraja EP 2024. ili najkasnije do završetka SP 2026. 

Francuska nije uspela da odbrani titulu svetskog šampiona na Mundijalu u Kataru, pošto je Argentina pre dva dana trijumfovala u finalu SP u Dohi posle boljeg izvođenja penala.  

Dešan nije želeo posle poraza od Francuske da govori o svojoj budućnosti na klupi vicešampiona sveta. On će se do kraja godine sastati sa predsednikom Fudbalskog saveza Francuske (FFF) Noelom le Greom. 

Le Gre i predsednik Francuske Emanuel Makron izrazili su želju da Dešan ostane na toj funkciji, jer je doveo „trikolore“ do dva uzastopna finala na Svetskim prvenstvima, a trijumfovao je pre četiri godine na Mundijalu u Rusiji. Francuska je igrala i u finalu Evropskog prvenstva 2016. godine. 

Francuski mediji tvrde da Zinedi Zidan s nestrpljenjem iščekuje ishod pregovora između Dešana i čelnika FFF, jer planira da u slučaju ne postane selektor „trikolora“ preuzme neki veliki evropski klub. 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!