Ronaldo: Tite je trebalo da pozove Endrika

Alexandre Schneider/Getty Images

Selektor brazilske reprezentacije Tite objavio je konačan spisak za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Brazil je, prema kladionicama, favorit za osvajanje titule, a kada se pogleda spisak jasno je i zašto. Tite ima veliki broj opcija na svim pozicijama, a najviše se ističu napadači i krila.

povezane vesti

Međutim, čuveni Ronaldo smatra kako se u Kataru trebao naći Endrik, napadač Palmeirasa. Reč je o 16-godišnjaku koji je na meti najvećih evropskih klubova posle sjajnih igara u juniorskoj, a odnedavno i seniorskoj konkurenciji.

U brazilskim medijima toliko pažnje jednom mladom igraču nije se davalo još od Nejmara.

„Mnogi žale što na spisku nije Gabrijel Barbosa, ali da sam ja mogao uzeti još jednog igrača, nebitno što bi malo igrao, uzeo bih Endrika“, rekao je Ronaldo

„On je perspektivan mladić koji već deluje kao profesionalac. Za njega bi to bilo senzacionalno iskustvo“, smatra 46-godišnji Ronaldo koga je Karlos Alberto Parreira kao 17-godišnjaka pozvao na Svetsko prvenstvo 1994. u SAD-u, ali nije upisao nijednu utakmicu.

„Mislim da to nedostaje brazilskoj ekipi. Dunga za Svetsko prvenstvo 2010. u Južnu Afriku nije poveo Nejmara, ali je zato Pareira mene pozvao 1994., dok je Luis Felipe Skolari 2002. pozvao Kaku u Japan i Južnu Koreju. Oba puta smo bili šampioni“, dodao je Ronaldo Nazario.

Komentari

Vaš komentar