Sautgejt i FA odbili zahtev FIFA za intervjue na poluvremenu

FIFA World Cup 2. nov 202219:10 0 komentara
Reuters/Molly Darlington

Engleska Fudbalska asocijacija odbila je zahtev Međunardone fudbalske federacije da selektor Geret Sautgejt daje izjave za medije na poluvremenu mečeva na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Kako prenosi Sportsmejl, čelnici Fudbalske asocijacije razgovarali su o ovom zahtevu FIFA sa Sautgejtom u proteklih nekoliko nedelja i na kraju se došlo do zaključka da bi intervju na poluvremenu predstavljao smetnju u periodu koji za trenera i igrače može da bude izuzetno važan.

FIFA vrši velike pritiske na sve 32 zemlje učesnice da prihvate proširene obaveze prema brodkasterima, ali intervjui na poluvremenu nisu proglašeni obaveznim.

Kako navodi Sportsmejl, nekolicina selektora sa zvučnim imenima pristala je na ovu obavezu, uključujući tu i selektora Francuske Didijea Dešama, ali je Sautgejt odbacio ovu mogućnost i naglasio da je period između dva dela utakmice vreme koje želi da provodi u potpunosti sa svojim igračima.

Iz Fudbalske asocijacije su potvrdili da će Sautgejt novinarima brodkastera i nosilaca prava biti na raspolaganju pre i posle svake utakmice Engleske na Mundijalu u Kataru.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!