Abubakar u 90+2 za istoriju, Švajcarska u osmini finala

Vinsent Abubakar
REUTERS/Dylan Martinez

Petak je 13. dan Svetskog prvenstva u Katraru, poslednji u okviru grupne faze. Poznati su svi učesnici osmine finala, a među njima neće biti Srbije, koja je izgubila u utakmici odluke od Švajcarske 3:2.

Prvo se odigrao rasplet H grupe. U meču, za koji se verovalo da je odlučujući za rasplet, Urugvaj je slavio protiv Gane 2:0 golovima De Araskete. Prethodno je Roćet odbranio penal Ajuu.

Međutim, to Urusima nije bilo dovoljno za prolaz, jer je Južna Koreja savladala posle preokreta Portugaliju 2:1. Portugalci su poveli preko Orte, ali su preokret vredan prolaza u osminu finala doneli Kim Jong-Gvon i Hi-Čan Hvong u nadoknadi vremena. Tako da iz Grupe H u osminu finala idu Portugalija i Južna Koreja.

Povezano:

Portugalci se u osmini finala sastaju sa Švajcarskom, koja je posle velike drame zauzela drugo mesto u Grupi G. Ekipa Murata Jakina je u meču odluke pobedila Srbiju 3:2. Poveli su Švajcarci golom Šaćirija. Ali preokret Srbiji doneli su Mitrović i Vlahović. Ipak, Švajcarska je prvo u 45. minutu izjednačila preko Emboloa, a onda u uvodnim minutima drugog dela Frojler je postavio konačan rezultat.

Ipak, Srbiji na kraju ni minimalna pobeda ne bi značila jer je Kamerun pobedio Brazil golom Vinsenta Abubakara u drugom minutu nadoknade. To je ujedno prva pobeda Kameruna nad Selesaom u istoriji na svetskim prvenstvima.

Kamerun
sofascore

Sva dešavanja iz okoline Dohe pratite u BLOGU UŽIVO na sajtu Sport kluba.

Dešavanja iz Katara:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!