Zvezda ima i trećeg fudbalera na SP, Bukari u Kataru

Vesti 14. nov 202214:50
Osman Bukari protiv Monaka
REUTERS/Eric Gaillard

Oto Ado, selektor Gane, konačno je objavio spisak putnika za Svetsko prvenstvo. Na njemu je i krilni napadač crvene zvezde, 23-godišnji Osman Bukari.

Ova vest sigurno je obradovala sve u taboru šampiona Srbije, s obzirom na to da bi posle Mondijala, a u slučaju dobrih igara, Bukarijeva cena na tržištu, mogla dodatno da poraste.

Bukari je treći fudbaler Crvene zvezde, koji će igrati na Svetskom prvenstvu. Prethodno su pozive dobili Strahinja Eraković (Srbija) i Milan Borjan (Kanada).

Za razliku od nekadašnjeg igrača Genta, Oto Ado je preskočio Samjuela Ovusua iz Čukaričkog i Ričmonda Boaćija, koji trenutno nastupa za grčku Lamiju. Pozivu se nadao i Edmund Ado, velika želja Crvene zvezde u najmanje dva prelazna roka. Ali uzalud. Svi oni bili su na prvobitnom spisku od 55 imena.

I letimičan pogled na grupu igrača, koja je odabrana, govori da je Gana dosta „jako“ ušla u smenu generacija. Na spisku je desetak debitanata, ili momaka koji imaju manje od pet utakmica u nacionalnom timu (Ibrahim Donald, Salis Abdul Samed, Kamal Sova, Antoan Semenjo, Eliša Ovusu, Danijel Afrije, Mohamed Salisu, Alidu Sejdu, Denis Odoi, Abdul Nurudin, Tarik Lampti). Većina njih rođena je u novom milenijumu, što će reći da imaju manje od 23 godine.

Tu su, naravno, i proverene snage poput braće Aju, Tomasa Partija, Danijela Amartija, ali i novajlija i najveće pojačanje ove selekcije, nedavni debitant Injaki Vilijams.

Od zvučnijih imena, Ado je sa spiska izostavio Džefrija Šlupa, Mubaraka Vakasa, Džonatana Mensaha…

GOLMANI: Manaf Nurudin (Eupen), Ibrahim Donald (Asante Kotoko), Lorens Ati Zidži (Sent Galen).

ODBRANA: Denis Odoi (Briž), Tarik Lampti (Brajton), Alidu Sejdu (Klermon), Danijel Amarti (Lester), Džozef Ajdu (Selta Vigo), Aleksandru Điku (Strazbur), Mohamed Salisu (Sautempton), Abdul Raman Baba (Reding), Gideon Mensa (Okser).

VEZNI RED: Andre Aju (Al Sad), Tomas Parti (Arsenal), Eliša Ovusu (Gent), Salis Abdul Samed (Lans), Mohamed Kudus (Ajaks), Danijel Kofi Kjere (Frajburg).

NAPAD: Danijel Afrije (Harts of Ouk), Kamal Sova (Briž), Isaku Abdul Fatvu (Sporting Lisabon), Osman Bukari (Crvena zvezda), Injaki Vilijams (Atletik Bilbao), Antoan Semenjo (Bristol Siti), Džordan Aju (Kristal Palas), Kamaldin Sulemana (Ren).

Komentari

Vaš komentar